Micula acuză clasa politică

Micula acuză clasa politică
Presedintele – director general al holdingului Transilvania General Import-Export (TGIE), Ioan Micula, a surprins joi, anuntând la deschiderea Târgului balnear din Baile Felix ca a actionat statul român în judecata.

Acest lucru a fost facut la o instanta din Washington D.C. Magnatul bihorean, împreuna cu fratele sau, Viorel, solicita statului român repunerea în posesia facilitatilor dobândite în calitate de investitor în zonele defavorizate din Bihor.

Solicitat de J.b. pentru mai multe detalii, Ioan Micula ne-a declarat ca a încercat cel putin de zece ori pâna acum sa rezolve amiabil conflictul, atât cu Guvernul Nastase, cât si cu Executivul condus de Calin Popescu Tariceanu, dar si cu presedintii Ion Iliescu si Traian Basescu. Micula, care stârneste un adevarat imperiu economic si media, spune ca nu a gasit parteneri de dialog, fapt pentru care a actionat deja statul român în instanta.

„Suferim daune”

„Deocamdata avem contracte cu diversi parteneri, pentru achizitionarea unor linii de productie, contracte care trebuiau sa se deruleze pâna în 2009, în conditiile facilitatilor stipulate în legislatia privind zonele defavorizate. Contractele se afla în derulare si noi suferim daune, investitiile se afla în derulare, fiindca planurile de acest gen se fac pe perioade lungi, spune Ioan Micula. Pâna acum nu am stabilit la cât se ridica pierderile, dar suntem în legatura cu o agentie de evaluare”, a adaugat Ioan Micula, care ramâne însa hotarât sa câstige procesul cu statul român, pentru a-si salva investitiile.

Calin Corpas