Micula: Statul să se împrumute ca să-mi plătească

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
59Comentarii
Ioan Micula
Ioan Micula
În timp ce Guvernul PNL ar plăti eșalonat datoria Statului către frații Micula, Ioan Micula crede că Statul ar ieși mai ieftin dacă s-ar împrumuta.

„Le mulțumesc foarte mult pentru sumele adunate. Datorită acestor dobânzi imense, zilnic se plătesc zeci de mii de euro, practic bani nemunciți”. Mesajul aparent cinic îi aparține lui Ioan Micula, iar destinatarul este Statul Român, care a ajuns să datoreze către grupul de firme deținut de magnații gemeni circa 400 milioane de euro! Micula însuși consideră situația ca fiind revoltătoare și îi acuză pe funcționarii guvernamentali pentru faptul că, neplătind datoria, au cauzat prejudicii uriașe Statului Român. În fond, chiar contribuabilului român.

Frații Micula și-au câștigat dreptatea în instanțele internaționale, câștigând împotriva Statului Român la Washington, la Londra și la Bruxelles, pentru o datorie ce datează din 2005. Cum Statul nu a plătit în toți acești ani, de la 82 de milioane de euro s-a ajuns la 395 milioane de euro, din cauza dobânzilor, a penalităților și a majorărilor.

Între timp, frații Micula au blocat conturile ROMATSA (Autoritatea Aeronautică Civilă), pentru a-și recupera banii, prin poprire. Iar Ioan Micula anunță pentru JURNAL BIHOREAN că mai urmează și altele popriri pe conturi ale unor companii de stat, atât în țară, cât și peste hotare!

Micula ar executa și obligațiunile României!

În cursa de recuperare a câștigați la Washington, magnatul acuză abuzurile Statului Român, invinovățind funcționarii pentru faptul că a ajuns să blocheze conturile ROMATSA.

„Suntem determinaţi să aplicăm legea. Aplicând legea înseamnă foarte, foarte clar: ANAF-ul împreună cu compania care se ocupă de reprezentarea fraţilor Micula să întocmească un grafic de eşalonare a plăţilor datoriei pe care statul român o are, astfel încât în cel mai scurt timp poprirea de pe conturile ROMATSA să fie ridicate”. Declarația îi aparține noului ministru al Transporturilor, Sebastian Bode, citat de Digi24. Ministrul a precizat că, de la 84,5 milioane de euro, s-a ajuns ca Statul să datoreze azi fraților Micula 395 de milioane de euro, din cauza penalităților! Premierul Ludovic Orban a adus în discuție pericolul ca ROMATSA să nu mai poată funcționa din cauza popririi conturilor sale, de către frații Micula, prin intermediul unui executor judecătoresc belgian.

„Nu am primit nimic în scris până acum. Dar noi nu decidem pe nimic. Nu depinde de mine, nu sunt singurul implicat. Deoarece este un caz mai complicat, sunt firme transnaționale de avocați pe care le-am angajat și care trebuie să-și dea girul”, reacționează Ioan Micula, pentru JURNAL BIHOREAN & BIHON.

„E ridicol!”

Micula precizează că, motivați de comisionul de succes, avocații săi acționează pe mai multe căi și în mai multe țări, în Europa și în SUA, pentru ca grupul de firme controlat de gemenii Micula să-și recupereze integral datoria de la Statul Român, certificată curților internaționale de justiție.

„Probabil că, încet-încet, o să ajungă la bondurile României. La obligațiunile României. Mi se pare ridicol, cum o firmă precum ROMATSA să fie afectată pentru faptul că niște funcționari de la Finanțe nu își fac datoria”, spune Micula, care acuză abuzurile funcționarilor Statului Român, pentru că s-a ajuns în această situație. „Ce-i vinde funcționarului care n-a plătit și acum s-a ajuns aici? Tot tu, ca cetățean, pierzi, pentru că nu îți face Statul un drum, un pod, o utilitate publică. Asta e pagubă intenționată. Cei de la Finanțe care vin peste noi, fac abuzuri. De ce au plecat 5 milioane de oameni din România? Din cauza abuzurilor Statului. De șase ani sunt în permanent control de la Finanțe!”, acuză Micula, considerând că Statul Român a rămas unul de sorginte opresivă față de cetățean, dar și față de mediul antreprenorial.

Suma fabuloasă pe care statul român trebuie să o plătească Fraților Micula pentru imperiul din zona defavorizată59Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor