Miei scumpi în Piaţa Ioşia Nord

5Comentarii
Miei scumpi în Piaţa Ioşia Nord
ORADEA – Prima zi de sacrificare a mieilor nu se vede prea productivă pentru ciobanii care au adus miei de vânzare la Piaţa Ioşia Nord.

Lumea nu se prea înghesuia să cumpere micile patrupede. Preţul afişat – 12 lei/kilogramul de miel viu, parcă i-a speriat pe cumpărători. Pe de altă parte fiind de abia marţi, cu cinci zile înainte de Paşte, orădenii s-au gândit să lase achiziţionarea mielului pentru ultimele zile ale săptămânii.

Se pierde jumătate

Cel care a spart gheaţa a fost un italian, care a cumpărat un miel de 11 kilograme cu 132 de lei, plus jupuitul care costă 20 de lei şi pielea animalului (5 lei). După sacrificare, cântărit cu cântarul de probă, italianul a pus în sacoşă şase kilograme de carne. Asta însemna că a dat pe un kilogram de carne de miel 24,5 lei (cu jupuit şi pielea predată la măcelar).

„Cred că î următoarele zile preţul va scădea sub 10 lei/kilogram. La preţul ăsta nu merită să cumperi miel”, spune un orădean care a venit să ia pulsul pieţei mieilor. Pe de altă parte ciobanii spun că cu cât un miel este mai mare, cu atât se pierde mai puţin din el.

„La un miel bun de 25 de kilograme rămâne cu 15 – 16 kilograme de carne curată. Astfel kilogramul de carne vine cu 20 de lei”, este de părere Vasile Fântână, un cioban din zona Sibiului.

Dan Birta5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor