Mieii, sacrificaţi tot în Ioşia

2Comentarii
Mieii, sacrificaţi tot în Ioşia
Piaţa Ioşia Nord şi Piaţa din Beiuş şi-au manifestat intenţia de amenajare a spaţiilor de sacrificare a mieilor.

Cel mai probabil şi anul acesta sacrificarea mieilor de Paşte se va face în Piaţa Ioşia Nord, în locul special amenajat pentru acest lucru, şi la Beiuş. „Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, pentru a preîntâmpina situaţiile de tăiere neuatorizată a mieilor solicităm tuturor autorităţilor locale care doresc să amenajeze centre de sacrificare temporară a mieilor, să solicite autorizarea până cel târziu în data de 15.03.2010. Până în prezent şi-au manifestat intenţia de a amenaja aceste centre de sacrificare temporară doar Primăriile din Oradea şi Beiuş. DSVSA Bihor deţine personalul de specialitate necesar asigurării asistenţei sanitare veterinare de specialitate pentru centrele temporare de sacrificare a mieilor”, a punctat Mircea Gelu Budău, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor.

Pentru că anul acesta Paştele credincioşilor ortodocşi şi al celor catolici va fi celebrat în aceeaşi dată, sacrificarea mieilor se va face în intervalul 30 martie – 3 aprilie.

60 de măcelari vor sacrifica patrupedele în intervalul orar 7-19.

Conform reprezentanţilor DSVSAmieii vor fi sacrificaţi cu ajutorul a două asomatoare electrice. De asemeanea, în acest interval în locul special amenajat pentru sacrificarea se va asigura în permanenţă apa rece. Măcelarii vor fi înregistraţi sanitar veterinar. RAPAS le va asigura, contra cost, echipamentul necesar precum combinezoane şi şorţuri.

Medicii vanitari veterinari spun că în preajma sărbătorilor Pascale, de controale, nu vor scăpa nici supermarketurile şi pieţele. Astfel, se vor verifica în principal ouăle şi carnea de miel.

Tradiţie

Aşa cum de nici un Crăciun nu poate trece fără preparate de proc pe masă, conform tradiţiei de Paşte se manâncă miel.

Această sacrificare a mielului pascal a prefigurat jertfa Mântuitorului de pe Golgota, care a adus eliberarea omenirii din robia păcatului. Sacrificiul mielului pascal a trecut şi la creştini care, în fiecare an de Sfintele Paşti, jertfesc un miel a cărui semnificaţie religioasă cei credincioşi n-o mai cunosc şi se mulţumesc doar să spună că aşa e tradiţia.

S.Al.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor