Mieii vii se vând şi în Ioşia

3Comentarii
Mieii vii se vând şi în Ioşia
OARDEA - Veste bună pentru orădenii care doresc să-şi cumpere un miel viu de Sărbătorile pascale. Mieii vor putea fi cumpăraţi, ca de obicei, din Piaţa Ioşia Nord, în perioada 4 – 7 aprilie 2007.

O comisie formată din primarul Oradiei – Petru Filip, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor – Petru Gruia, directorul Regiei Drumuri Orăşeneşti – Vasile Coroiu şi directorul RAPAS – Ioan Hirţe, s-a deplasat ieri în Piaţa Ioşia Nord pentru a vedea la faţa locului măsurile care se impun a fi luate pentru ca mieii să poate fi sacrificaţi şi comercializaţi în această piaţă.

Spaţiu adecvat

„A fost contramandat ordinul iniţial, care preciza că în Oradea nu se vor sacrifica şi comercializa miei vii. La cererea Primăriei, în Piaţa Ioşia Nord va fi amenajat un spaţiu pentru asomarea şi sacrificarea mieilor, spaţiu autorizat pentru o perioadă de zece zile”, ne-a informat Petru Gruia. Potrivit lui Gruia, spaţiul va fi dotat cu apă curentă şi loc pentru asomarea animalelor, ferit de ochii cumpărătorilor. Aceştia, după ce vor achiziţiona mieii, îi vor preda măcelarilor.

Mielul gata pregătit va fi primit la o altă intrare. De asemenea, pentru masa gastro-intestinală va fi o intrare separată. „Mieii care vor fi aduşi la piaţă vor fi crotaliaţi şi certificaţi medical ca fiind sănătoşi. Cumpărătorul primeşte mielul jupuit cu crotaliul în ureche, astfel că nu există nici o confuzie că mielul nu este cel cumpărat”, a precizat directorul DSVSA Bihor.
Întrebat, ieri, despre acest subiect, Ioan Hirţe, directorul RAPAS, nu a vrut să divulge nimic pentru Jurnal bihorean, spunând că este subiectul conferinţei de presă de marţi. Oricum, această răsturnare de situaţie aduce bani buni la bugetul RAPAS şi, implicit, al Primăriei. Pentru fiecare cap de miel adus la Piaţă, ciobanii erau taxaţi anul trecut cu 5 lei (cincizeci de mii de lei vechi).

Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor