Miere gratuită pentru copii

Miere gratuită pentru copii
Deva – Elevii din 21 de şcoli hunedorene vor primi gratuit, începând de astăzi şi până pe 9 decembrie, câte o caserolă cu 20 de grame de miere, în cadrul unei campanii de promovare a produselor apicole importante pentru sănătatea umană.

Campania include distribuirea gratuită a unui număr de 11.500 de caserole cu miere polifloră, împreună cu un fluturaş în care se vor arăta care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de produse apicole, a declarat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Hunedoara, Iosif Korb.

„În România se consumă anual aproximativ 80 de grame de miere pe cap de locuitor, comparativ cu Germania şi ţările nordice unde un om foloseşte în alimentaţie aproape 10 kilograme de miere într-un an”, a afirmat, la rândul său, Dorian Popa, directorul unei societăţii de procesare a mierii din comuna Rapoltu Mare, care oferă gratuit 9000 de caserole cu miere, în cadrul campaniei.

În programul acţiunii sunt incluse şcoli din judeţul Hunedoara şi din municipiile Arad, Timişoara, Sibiu şi Braşov. Distribuţia caserolelor cu miere se va face în câte o zi, la fiecare şcoală, apicultorii dorind să afle cât de interesaţi sunt copiii de consumul de miere şi care ar fi impactul acestui mod de ambalare asupra elevilor de ciclu primar.

Campania se desfăşoară sub genericul „Săptămâna mierii”, manifestare la care au aderat 15 asociaţii apicole din ţară, mai ales că pe 7 decembrie se sărbătoreşte Sfântul Ambrozie, considerat ca ocrotitorul apicultorilor.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase