Mihai Bar: Dacă pierd, plec!

3Comentarii
Mihai Bar: Dacă pierd, plec!
ORADEA - Mihai Bar, Claudiu Pop, Dan Matei şi Elena Dociu sunt pesediştii care au apărut ieri pentru prima dată în faţa presei după ce s-au aflat rezultatele pentru alegerile europarlamentare în Bihor. Alegeri care s-au încheiat cu un scor dezastruos pentru PSD: 12,5% la nivel de judeţ, şi 9,4% în Oradea.

Dan Matei, lider PSD Oradea, a avut o poziţie cel puţin surprinzătoare: „Situaţia nu este aşa tragică în Oradea, având în vedere faptul că Petru Filip a fost un candidat de Oradea. Dacă nu candida el probabil că am fi avut cel puţin 4-5% în plus”.

Deputatul Claudiu Pop a mulţumit bihorenilor care au votat PSD, „puţini, e adevărat”. Pop şi-a săgetat apoi colegii: „Aş fi vrut ca mai mulţi dintre colegi să fie azi aici, într-un moment delicat, nu numai la victorii”, a declarat acid parlamentarul.

Mihai Bar a găsit puterea de a-şi felicita adversarii de la PD. Surprinzător, Bar a refuzat să răspundă atacului formulat de Petru Filip marţi, la conferinţa de presă a PD, care, referindu-se la Bar, a declarat următoarele: „Despre morţi politici numai de bine!”.

Bar, PD şi claxonul…

„După ce o bună bucată de timp a tăcut, se pare că acum i-a revenit vocea (lui Filip – n.r.). Sub mantia de europarlamentar a crezut că-şi poate permite. Din păcate, azi în România se vinde imaginea şi se vinde foarte bine. Eu însă promit ca până la sfârşitul carierei mele politice să nu cumpăr imagine. Important la noi e să ai claxon, chiar dacă nu ai motor sub capotă”, a spus Bar, care a recunoscut însă că PSD Bihor se află acum într-o situaţie delicată. „Sunt câţiva oameni pe care îi stimez pentru că s-au implicat în campanie, însă în aceeaşi măsură sunt nemulţumit de cei care au crezut că voturile vor pica din cer. E greu de acceptat că un primar în funcţie poate obţine doar 100 de voturi în comuna sa. Păi 100 de voturi sunt numai neamuri”, a declarat Bar supărat. Şeful PSD Bihor a făcut apoi un anunţ interesant: „Dacă alegerea preşedintelui CJ se va face uninominal, în două tururi, voi candida şi eu. Dacă voi pierde, îmi voi da demisia din fruntea partidului!”

Bar a vorbit laudativ şi despre primarii PSD, trecuţi între timp la PD, spunând că aceştia au făcut „o treabă excepţională” pentru partidul lor.

În ciuda scorului execrabil de la euroalegeri, mai-marii PSD Bihor au aşteptări notabile de la alegerile locale din 2008. Mihai Bar vrea opt-nouă consilieri judeţeni (azi are patru), iar Dan Matei vrea şase consilieri locali la Oradea (azi are patru).

Calin Corpas3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor