Mihai Bar spune adio politicii

18Comentarii
Mihai Bar spune adio politicii
Scârbit de caracterul unor colegi, Bar a demisionat din PSD. El asigură că nu va pleca spre alt partid.

Mihai Bar părăseşte PSD. Fost preşedinte de Consiliu Judeţean sub egida PDSR şi mai apoi deputat sub sigla aceluiaşi partid, Bar spune că a luat decizia la rece. Aceasta deşi cu o noapte în urmă suferise „cea mai umilitoare” înfrângere a sa, după cum singur o spune, în faţa lui Ioan Mang.

Fostul preşedinte al PSD Bihor spune însă că nu înfrângerea în sine l-a făcut să demisioneze din partid ci mai degrabă altceva: trădarea unor colegi!

Tras în jos de colegi

„Faptul că m-au trădat aşa de mulţi m-a determinat să fac acest gest. Sunt oameni care mi-au dat cuvântul lor că mă vor vota şi că vor mai aduce şi alte voturi. Iar acei oameni au schimbat apoi total macazul. L-au schimbat chiar în sală, în seara alegerilor! Cred că douăzeci de ani în politică mi-au fost de-ajuns. Au fost douăzeci de ani în care am fost trădat cel mai mult şi mai des chiar de către propriul partid”. E declaraţia de luni oferită de un Mihai Bar plin de amărăciune. Lipsa curajului din partea unora de a-i spune verde-n faţă că îl vor susţine de astă dată pe Ioan Mang l-a dezarmat pe Bar.

Învinsul de joi noaptea a perceput această atitudine duplicitară ca pe o lipsă de respect faţă de persoana sa. Dezamăgirea sa e cu atât mai mare cu cât afirmă răspicat că pe mulţi dintre delegaţii la Conferinţa Judeţeană i-a promovat şi susţinut.
În privinţa acelora care nu au fost în stare niciodată să aducă capital electoral partidului, Bar l-a dat exemplu pe Gheorghiţă Lupău, şeful PSD Marghita. „În 2008, la locale Lupău aducea 600 de voturi în Marghita, în timp ce eu, din postura de candidat la Consiliul Judeţean, obţineam 900 de voturi. Vă pot spune că mulţi din această filială m-au tras în jos!”, e convins Bar.

Acuză caractere

Bar e dezamăgit şi de Claudiu Pop, cel care s-a poziţionat de partea lui Ioan Mang. Bar pune la îndoială caracterul fostului deputat şi subprefect, spunând că în cuvântul acestuia nu te poţi încrede. Totuşi, Bar are şi ceva bun de spus vizavi de Pop: „E totuşi un luptător. A învăţat multe şi vrea să facă politică cu adevărat”. Despre Mang, însă, Bar nu are prea multe lucruri bune de zis. Reaminteşte că acesta a ieşit senator în Oradea de pe locul IV şi că a avut unul dintre cele mai slabe scoruri electorale dintre candidaţii PSD Bihor pentru Parlament. De asemenea, Bar afirmă că Mang i-a convins pe delegaţi să-l voteze inclusiv prin ameninţări directe sau indirecte.

Întrebat dacă se va duce spre alt partid, Bar a negat vehement, deşi admite că a fost contactat deja de către conservatori. „Eu rămân un social-democrat prin convingere. Nici când am fost expulzat din PSD nu am mers către alt partid. De ce aş face-o acum?”, spune Bar, neuitând să ne dezvăluie că vicepreşedinta partidului, Ecaterina Andronescu, a fost cea care timp de circa 40 de minute a încercat să-l convingă la telefon să nu plece din partid. Degeaba. Dezamăgit şi de atitudinea Androneascăi din timp Conferinţei, când a fost pus la punct de aceasta, Bar nu s-a lăsat înduplecat de rugăminţile fostei ministrese de la Educaţie.

Ce va face Bar în continuare? Bar: „Probabil că, împreună cu fiicele mele, mă voi apuca de o afacere…”.

CĂLIN CORPAŞ

 

Mang, președinte al PSD Bihor18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor