Mihai Dascalu, promovat in America

1Comentariu
Mihai Dascalu, promovat in America
Artistul bihorean a câştigat locul I la categoria Artă Naivă la American Art Awards, un concurs cu tradiţie de 20 de ani .

Reprezentanţii a 25 de galerii de arta din America au ales: artistul orădean Mihai Dascălu este câştigătorul locului I la Arta Naiva. Una dintre cele 40 de categorii ale American Art Awards.

„Nu este un premiu în bani, dar este mult mai mult decât atât. Voi fi promovat masiv  un an în America. În galeriile de artă, la colecţionari, în instituţiile de cultură. Aceasta în condiţiile în care promovarea în SUA chiar costă. Pentru o personală la New York ar trebui să plăteşti 9.000 de dolari, plus alte cheltuieli, în total vreo 15.000 de dolari”, spune câştigătorul.

Mihai dascălu a expun în America, în Canada, Grecia, Portulalia, Italia, Israel. Premiul II la Expoziţia Internaţională de la Bucureşti, Premiul pentru pictură, „doctor Ion Grigorescu”, la Piteşti sunt ultimele primii obţinute de artist în 2009. Premiul obţinut în America îi creşte cota lui Mihai Dascălu. Iar tabloul premiat „La cules de ciuperci” nu se mai vinde la preţul cu care figura iniţial pe site, adică cu aproximativ 1.000 de euro.

„Artistul trebuie să trăiască şi el. Orice pictor are nevoie de pensule de calitate, de pigmenţi, care sunt foarte scumpe. Ori, degeaba ai talent dacă nu ai cu ce picta. Aşa că aştept oferte pentru tabloul premiat”, spune Mihai Dascălu.

Invitat de Thom Bierdz

În viaţa de zi cu zi, Mihai Dascălu scrie proiecte europene. El  lucrează ca funcţionar la Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean Bihor. El este geodez, are un master în drept şi administraţie. S-a înscris în concurs la invitaţia lui Thom Bierdz, un actor al serialului „Tânăr şi neliniştit”.  Mihai Dascălu a început să picteze la cinci ani, dar s-a axat pe arta naivă, pictată în ulei pe pânză încă din 1984.

Ce este American Art Awards

Premiile American Art au fost jurizate de reprezentanţii a 25 dintre cele mai prestigioase galerii de artă din toate colţurile Americii. În concurs au fost acordate premii pentru: 48 de categorii la pictură, 8 categorii la fotografie,  la sculptură şi artă digitală. Galeriile de artă şi-au desemnat lucrările favorite pentru fiecare categorie din concurs, iar în urma centralizării datelor au fost desemnaţi câştigătorii fiecărei categorii în parte.

Cele mai bune lucrări vor putea fi expuse pe simezele galeriilor americane. Mihai Dascălu a câştigat locul I la secţiunea pictură, artă naivă.
În concurs nu au fost acceptate CV-urile concurenţilor, astfel încât creaţiile acestora au fost judecate doar prin prisma impactului vizual. Cei mai mulţi concurenţi în competiţia din acest an au reprezentat America, Canada, Germania, Noua  Zeelandă, Australia, Macedonia, Suedia, Belgia, Israel, România şi Taiwan.

V.B.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor