Mihai Răzvan Ungureanu îi petește pe liberali

Radu Pentie, Mihai Răzvan Ungureanu, Ştefan Pirpiliu şi Nicuşor Lepădatu
Radu Pentie, Mihai Răzvan Ungureanu, Ştefan Pirpiliu şi Nicuşor Lepădatu
Fostul premier Ungureanu vede PSD ca un pericol pentru democraţie şi cere coagularea forţelor de dreapta.

Vineri, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit la Oradea despre pericolul numit PSD, anunţând că luptă „împotriva instalării unui partid unic în România, o situaţie similară celei din anii ‘90”. „Nu mai există unele persoane. Există, însă, aceleaşi reflexe. În momentul de faţă, coagularea forţelor de dreapta devine necesară şi urgentă”, afirmă preşedintele Forţei Civice, care deplânge, oarecum, soarta PNL-ului la guvernare. Şi, implicit, îi cheamă la o forţă unită de dreapta.

Pentru MRU, este evident faptul că PSD se pregăteşte să devină partid unic la guvernare, cu agendă politică proprie, iar „în scurt timp PNL va deveni ţap ispăşitor al unei guvernări incompetente şi hoaţe”. PNL rămâne la guvernare doar din cauza încăpăţânării lui Antonescu, pe care MRU îl vede ca şi „candidat perdant al PNL” la prezidenţialele din 2014. MRU a preluat, la rându-i, teza Opoziţiei din ultimii ani, anunţând că „ne îndreptăm spre un totalitarism mascat (al PSD – n.r.)”. Aceasta deoarece PSD ar căuta să impună, prin noua Constituţie, ca premierul să fie desemnat din rândul partidul cu cele mai multe voturi în Parlament. Însă, cum PSD a avut mai tot timpul cei mai mulţi parlamentari, inclusiv azi, automat s-ar perpetua situaţia în care premierul ar fi generat de acelaşi partid, avertizează fostul premier. MRU s-a referit la „rădăcina comunistă” a PSD, chiar dacă, la rându-i, membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tinerilor Comunişti (UTC). Se scuză, însă, spunând că „aşa au fost vremurile” şi că escaladase ierarhiile UTC, „în urma rezultatelor bune obţinute la şcoală”.

Ungureanu a arătat care sunt amendamentele depuse de Forţa Civică pentru modificarea Constituţiei: ca Parlamentul să nu poată adopta acte normative contrare unui referendum popular, ca Parlamentul să fie dizolvat dacă nu aplică rezultatul unui referendum şi ca cetăţenii români din străinătate să poată vota prin corespondenţă. Cum amendamentele au fost respinse, pentru MRU e clar că pentru actuala majoritate „referendumul nu are sens”.

Susţine gazele de şist

Mihai Răzvan Ungureanu consideră şi acum că exploatarea gazelor de şist reprezintă un obiectiv strategic pentru România şi vede cum Guvernul Ponta „a pierdut un an” până când a realizat acelaşi lucru. Deşi exploatarea acestor resurse a constituit una din temele moţiunii de cenzură prin care Guvernul MRU fusese demis, anul trecut. Ca premier, Ungureanu spune că pregătea o reformă a asistenţei sociale, timbrarea pâinii şi a produselor din cereale, dar şi o lege a holdingului, anti-trust, care să combată monopolurile.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor