Mihai Viteazul-şcoala tripleţilor

3Comentarii
Mihai Viteazul-şcoala tripleţilor
ORADEA – Teofil- Florin, Viorel- Claudiu şi Emanuel- Daniel sunt boboci la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul. Ei sunt tripleţii Andor. Se pregătesc să devină bucătari. Asta după ce managerul Colegiului, profesorul Ruben Filimon, îi va distribui pe toţi în aceeaşi clasă.

Recomandare făcută de pshihologi. Doi dintre cei trei fraţi au intrat în clasă cu profil de ospătar, iar unul la profilul de bucătari. Acum, toţi trei vor să fie bucătari.

Casa invizibilă

Fraţii Andor au venit în prima lor zi de şcoală la liceu însoţiţi de tatăl lor. „Au fost împreună de la grădiniţă şi sper să nu fie despărţiţi nici acum. De altfel, domnul Ruben Filimon s-a arătat a fi un om foarte înţelegător şi ne-a asigurat că toţi trei vor fi împreună”, spune tatăl tripleţilor. Teofil-Florin, Viorel-Claudiu şi Emanuel-Daniel s-au născut în urmă cu 15 ani la Tăşad. „Soţia a aflat când era însărcinată în şase luni că avemm tripleţi. Problema era că aveam o garsonieră , practic o singură cameră. După ce s-au născut, ziarele au scris că pe tripleţi îi aşteaptă un apartament. A rămas doar un titlu de ziar. I-am deosebit de la început. Au fost în placente separate şi nu sunt identici. Cel puţin noi îi recunoşteam şi după plâns. Când plângea unu se trezeau toţi. La început le cumpăram haine la fel. Acum, fiecare are preferenţile lui”, spune tatăl tripleţilor Andor. Studiile de specialitaţe spun că atunci când tripleţii nu sunt monoplacentari, nu sunt identici şi pot avea caractere diferite.

Clubul gemenilor

Cei trei împart aceeaşi pasiune însă: calculatorul. „Avem program, pe ore la calculator. Uneori mai negociem”, spune unul dintre cei trei fraţi. De ce au optat pentru specialitatea de bucătari? „Fiindcă ne place. Mai facem mâncare şi acasă. Cel mai mult ne plac cartofii prăjiţi. Dar, am venit la acest profil să învăţăm să gătim şi altceva”, ne-a mărturisit unul dintre ei. Până când vor fi rezolvate formalităţile cu transferul în clasa de bucătari, gemenii Andor sunt în clasa a IX-a I, în clasa cu profil de ospărtari. Dirigintele clasei, Patricia Bala spune că în mod sigur dorinţa elevilor ei de a studia în aceeaşi clasă va fi satisfăcută. „Este pentru prima dată când am elevi tripleţi. Am avut gemeni şi ştiu că pshihologii recomandă să nu fie despărţiţi pentru a nu le produce traume”, spune profesorul Patricia Bala. Managerul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” abordează la modul cel mai responsabil situaţia tripleţilor şi a gemenilor din şcoală. Pentru a-i ajuta să se integreze a decis să facă în şcoală chiar un club al gemenilor. „Fraţii Andor nu sunt singurii tripleţi din şcoală. De la 1 octombrie vor veni şi trei fete, la seral, la tehnică gastronomică. Avem apoi mulţi gemeni. avem două gemene care sunt identice şi chiar nu poţi să le deosebeşti numai dacă şi-ar face semne distinctive. În cadrul clubului gemenilor doresc să îi ajut să relaţioneze cu profesori. Unii se aseamănă atât de mult încât ar putea să răspundă doar unul la lecţie”, spune Ruben Filimon.

La Mihai Viteazul se tinde ca fiecare elev să fie tratat conform particularităţilor. „Nu doar gemenii se bucură de tratament special. Avem un elev cu cerinţe educaţionasle speciale care a avut până în clasa a IX- a profesor de sprijin. Încercăm să suplinim absenţa acestuia. Avem un elev foarte bun care a suferit un grav accident. Nu suntem la primul elev în scaun cu rotile. Şi îmi amintesc cu plăcere de o elevă care se deplasa tot în scaun cu rotile , a fost şefă de promoţie la noi şi tot aşa şi în facultate”, spune Ruben Filimon.
Veronica Bursasiu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor