Mii de credincioşi au luat lumină în noaptea sfântă

4Comentarii
Slujba de Înviere de la Mănăstirea Sfintei Cruci
Slujba de Înviere de la Mănăstirea Sfintei Cruci
Învierea Domnului este piatra de temelie e creştinismului. Sâmbătă noaptea în biserici a fost vestită Învierea Mântuitorului.

După trei zile, clopotele au început să bată din nou. Bisericile şi mănăstirile au fost pline de credincioşi sâmbătă noaptea. În noaptea de Înviere, mii de credincioşi ortodocşi, greco şi romano catolici au mers la biserică pentru a primi lumina lui Hristos.

După ce au luat lumina de la preoţi, acolo unde spaţiul a permis, credincioşii în frunte cu preoţii au înconjurat, aşa cum cere tradiţia, de trei ori biserica şi au cântat Hristos a înviat.

,,Ziua Învierii este cea mai mare bucurie a omenirii, pentru că aceasta intră, împreună cu Cristos cel Înviat din morţi, într-o nouă stare, iar Liturghia de Paşti ni l-a prezentat pe Cel ce iartă fără condiţie’’, le-a spus PSS Virgil Bercea, credincioşilor care au asistat la Slujba de Înviere de la Mănăstirea Franciscană ,,Maica Domnului’’ din Rogerius. Aici, slujba de Înviere a început la ora 22.

Slujba Învierii a început mai devreme şi pentru credincioşii romano-catolici care s-au adunat la Bazilica de pe Şirul Canonicilor. Aici, oficierea slujbei de Paşti a început în faţa lăcaşului de cult, cu sfinţierea focului, după care preoţii şi credincioşii au intrat în biserică. Serviciul religios a fost condus de episcopul Bocskei Laszlo.

După oficierea serviciului divin, preoţii au sfinţit bogatele şi gustoasele bucate. Duminică dimineaţa, credincioşii s-au strâns din nou la biserică pentru a asista la Sfânta Liturghie.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor