Mii de datornici la stat în Bihor

ORADEA – Începute în decembrie, acţiunile organelor de control fiscal teritoriale de impulsionare a plăţilor datoriilor la bugetul de stat de către firme a continuat şi în luna ianuarie 2008.

„Ne-am intensificat eforturile în ultimele două luni şi jumătate. Însă oamenii de afaceri nu ar trebui să înţeleagă că este vorba doar despre o acţiune temporară. Vom permanentiza acest gen de acţiuni, iar comisarii Gărzii Financiare Bihor care vor merge în control la societăţi vor verifica obligatoriu şi acest aspect, al datoriilor faţă de stat ale firmelor”, avertizează Călin Gal, comisarul-şef al Gărzii Financiare Bihor.
Tot el este convins că nu au nicio şansă de reuşită acei administratori care încearcă tot felul de subterfugii pentru a nu plăti debitele pe care le au faţă de buget. „Li s-au blocat conturile din cauza datoriilor, li se pune sechestru pe bunuri, iar dacă nu au bunuri pe marfă, urmând ca datoriile să fie recuperate din vânzarea acesteia”, afirmă comisarul-şef.

25 de miliarde pe lună
Intransigenţa organelor de control faţă de societăţile care nu îşi plătesc obligaţiile faţă de stat este justificată, potrivit celor spuse de Călin Gal, de sumele mari care s-au acumulat în timp. „Nu mă refer la faptul că există firme cu datorii mari, neapărat, ci la faptul că sunt foarte multe societăţi care refuză să le plătească. La nivel de Bihor avem mii de asemenea societăţi”, susţine el. Este o dovadă de normalitate, în opinia lui Gal, ca patronii, care au dreptul de a desfăşura o activitate lucrativă, de a încasa profitul, să îşi respecte şi obligaţia, şi datoria morală de a contribui la bugetul statului. „Începând din 2008 nu vom mai tolera metodele de lucru care eludează mijloacele de plată bancare”, anunţă comisarul-şef.
În ianuarie comisarii Gărzii Financiare „au vizitat” peste 300 de firme cu datorii, aducând peste 25 miliarde de lei vechi la buget.

 

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !