Mii de dolari în mediu

Deva – Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc lansează programul de finanţare „Atitudine şi Implicare” destinat ONG-urilor de mediu. Programul va cuprinde trei runde de finanţare şi se va derula în perioada 2006-2009 şi îşi propune să înbunătăţească activitatea de mediu din ţară.

„Programul beneficiază de confinanţare din partea trust for Civil Society în Central adn Estearn Europe şi are un buget de 275.000 de dolari, pentru 2007 sunt puşi la dispoziţia solicitanţilor 178.080 lei. Pentru proiiecte specifice se acordă maximum 16.500 lei/ proiect, iar pentru cele de urgenţă între 550 şi 5500 lei/ proiect”, declară Elena Bădescu, director APM Hunedoara.

În cursul anului trecut unul dintre cele mai importante proiecte finanţate de fundaţia din Harghita a fost pentru sprijinirea vărarilor din comuna Buceş realizat de ONG „Abeona” Orăştie.

Granturi

Ministerul Integrarii Europene a lansat licitaţia deschisă pentru Schema de Granturi pentru Pregătirea de Proiecte în domeniul mediului, ce urmează a fi implementată în cadrul Phare 2005 Coeziune Economică şi Sociala.

Ministerul aşteaptă propuneri de proiecte care să contribuie la dezvoltarea unui portofoliu de proiecte de investiţii în domeniul protecţiei mediului, proiecte identificate de către autorităţile publice locale din toate regiunile României.

Bugetul pus la dispoziţie pentru această licitaţie este de 3,2 milioane euro, din care 2,4 milioane euro din fonduri Phare şi 0,8 milioane euro co-finanţare de la bugetul de stat. Regiunii Vest, din care face parte judeţul Hunedoara, îi revin 0,4 milioane euro. Valoarea finanţării nerambursabile pentru aceste proiecte pregătitoare este cuprinsă între 10.000 euro şi 75.000 euro pentru fiecare proiect.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !