Mii de oameni in strada de ziua orasului

1Comentariu
Mii de oameni in strada de ziua orasului
De la manifestare nu a lipsit nici ministrul Sănătăţii Cseke Attila, singurul reprezentant al Bihorului în Guvernul Boc.

A intrat în tradiţie ca în zilele de weekend ale sfârşitului de septembrie să găsească municipiul Marghita în sarbatoare. Altfel spus, vineri, sâmbătă şi duminică, locuitorii municipiului Marghita, cu mic cu mare, au sarbatorit Zilele Marghitei. Bucurându-se de vremea însorită de sămbătă, localnicii au venit în număr foarte mare la activităţile culturale, artistice, sportive şi distractive. În parcul din centrul urbei şi pe străzile adiacente a fost organizat un chef de pomină, care a ţinut trei zile. Festivalul a fost pregătit de Primăria municipiului de pe Barcău. Pe străzile şi în parcurile centrale a fost organizat un târg, tarabele comercianţilor şi corturile berarilor aşteptând clienţi încă de vineri la prânz.

„Clădit pe istoria de secole a unui vechi târg, Marghita s-a dezvoltat an de an, prin hărnicia oamenilor de aici, români şi maghiari împreună. Cunoscută pentru prietenia şi armonia interetnică, comunitatea devine din ce în ce mai durabilă, mai ales în contextul noii structuri europene. O comunitate durabilă este cea care deţine controlul asupra procesului de dezvoltare, a deciziilor pe care le elaborează şi le adoptă, asigurând durabilitatea la nivel local. Comunităţile durabile prosperă pentru că populaţia lucrează în colaborare şi parteneriat pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii. Comunitatea durabilă utilizează resursele proprii pentru a asigura necesităţile generaţiilor actuale, asigurând, în acelaşi timp, resursele necesare pentru generaţiile viitoare”, spune primarul Dorel Talpoş.

Sâmbătă pe scena din parcul din centrul municipiului au urcat micuţii de la Grădiniţa nr.2 care au prezentat un dans popular, urmat de dansul majoretelor. Grupul vocal „Mugurelul” de la Grădiniţa nr.4 i-a încântat apoi pe ceo prezenţi în parc. Concertul de muzică uşoară de sâmbătă a fost susţinut de Bodor Edina, Mohacsi Brigitta, Iulia Braia Iulia, Martin Timea, Dande Alexandru şi trupa sa, Ştefania Cozma, urmat de un spectacol de dansuri susţinut de trupa „Smile girls”, dans can-can şi dans modern. Manifestările zilei de sâmbătă au continuat cu un recital Deep Side DJ şi discotecă.

V.B.

Un baron la Marghita

Un baron la Marghita1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor