Mii de pacienţi reclamă neglijenţa doctorilor

Reactualizat la:
3Comentarii
Mii de pacienţi reclamă neglijenţa doctorilor
Mii de plângeri sunt depuse anual de către pacienţi la colegiile medicilor din toată ţara. Cele mai multe reclamaţii sunt din Capitală. Oamenii acuză în multe cazuri neglijenţa doctorilor despre care spun că le-au pus viaţa în pericol.

Pacienţii sunt nevoiţi să aştepte însă luni de zile până când cazurile lor sunt analizate de colegiile medicilor.

Laura Pândaru este una dintre pacientele care aşteaptă de luni de zile ca reprezentanţii Colegiului Medicilor Bucureşti să ia în discuţie sesizarea pe care ea a depus-o pe numele unui medic ginecolog despre care susţine că i-a pus viaţa în pericol.

“Acest medic specialist nu mi-a văzut sarcina atunci, dar nici nu mi-a făcut alte investigaţii. Mi-a pus viaţa în pericol. La două zile după ce am fost la acest medic am ajuns la cinci minute de a muri, am ajuns la spital unde am fost operată de urgenţă”, povesteşte pacienta.

În luna mai a acestui an, după ce a fost externată din spital, femeia a depus sesizare la Colegiul Medicilor Bucureşti, dar a fost chemată la audieri abia la sfârşitul acestei luni. Deocamdată, comisia de diciplină a Colegiului Medicilor nu a soluţionat plângerea Laurei Pândanu.

Cazul său nu este singular. Florica Şerban a depus şi ea plângere la Colegiul Medicilor din Bucureşti. Femeia, în vârstă de 50 de ani, acuză un medic de la InstitutulOncologic Fundeni că i-a greşit operaţia de mai multe ori şi din această cauză a avut de suferit.

“Am fost internată în 28 noiembrie 2005 pentru operaţie de fibrom, dar mi-a fost atinsă vezica urinară, am fost internată din nou pe 4 ianuarie 2006 şi am stat până în aprilie în spital şi cazul meu nu s-a rezolvat”, explică femeia.

Pe lângă plângerea depusă la Colegiul Medicilor, femeia l-a chemat în instanţă pe medic.

În acest an, la Colegiul Naţional al Medicilor au ajuns 122 de reclamaţii după ce pacienţii sau medicii nu au fost mulţumiţi de deciziile luate la nivelul judeţelor. Dintre aceste 122 de dosare numai în cazul a 23 au fost aplicate sancţiuni pentru doctori.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor