Mii de pomi plantați în judeţul Bihor

De Simona Drimbău
1Comentariu
Mii de pomi plantați în judeţul Bihor
Direcţia Silvică Bihor desfăşoară în această perioadă mai multe acţiuni dedicate naturii în general şi pădurii în special.

Profesori şi elevi de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, împreună cu cei de la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea, au deschis șirul acțiunilor de plantare din ediția din acest an a Lunii plantării arborilor. Locaţia aleasă a fost pădurea de la Băile 1 Mai.

În data de 21 martie, pe raza O.S. Tinca, elevi din clasele a V-a și a VI-a de la Școala Generală Călacea au participat, sub îndrumarea personalului O.S. Tinca, la o acțiune de plantare în fond forestier. S-au plantat peste 200 de puieți forestieri de foioase.

„Vineri, 22 martie, ne-am bucurat de prezența a 25 de elevi din clasele IX-a, a X-a și a XI-a de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”. Aceștia au fost urmați de un grup de elevi din clasa a VII-a D de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, împreună cu elevi ai clasei a VII-a de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea. S-au plantat în aceste acțiuni peste 800 sute de puieți din specia gorun”, a precizat Mircea Faur, reprezentantul DS Bihor.

Voluntari

Sâmbătă, 23 martie, un grup de 35 de tineri din cadrul organizației Leo Black Eagle Oradea au „descins” într-un șantier de împădurire din zona localității Apateu. Tinerii voluntari s-au arătat extrem de implicați și dispuși la muncă, reușind să planteze în cele câteva ore petrecute în șantierul de împădurire peste 1.000 de puieți.

Tot sâmbătă, dar în Pădurea 1 Mai, Asociația pentru Educație și Formare „Topformalis” Oradea a desfășurat în cadrul proiectului educativ „Împădurind, salvăm natura!” o acțiune de voluntariat la care au participat 20 de persoane.

Cea mai amplă acțiune de voluntariat organizată pe raza Direcției Silvice Bihor va avea loc sâmbătă, 30 martie, în parteneriat cu Asociația Ecoasist. Proiectul este intitulat „Plantăm Fapte Bune” și este primul an când se organizează în județul Bihor. La acțiunea de plantare, care se va desfășura în apropiere de localitate Sârbi, sunt aşteptaţi să participe peste 500 de voluntari.

„Pentru perioada următoare avem programate și alte acțiuni de plantare în fond forestier atât în raza O.S. Oradea, în împrejurimile orașului, respectiv pădurea 1 Mai, cât și la celelalte ocoale din structura Direcției Silvice. Astfel, azi este programată o acțiune similară cu cele prezentate mai sus cu copii de la grădinițe și școli din Oradea în pădurea 1 Mai”, a punctat reprezentantul Direcției Silvice.

Sponsorizări

A devenit deja o tradiţie ca în cadrul Lunii plantării arborilor, pădurarii să ofere gratuit sau la preţuri modice material săditor.
A fost de asemenea demarată procedura pentru a asigura sponsorizări cu puieți forestieri, primăriilor partenere, cele care au pădurile în administrarea DS Bihor din județ. Până în prezent, primăriile au solicitat 1.500 de puieți din speciile stejar roșu și salcâm. Puieții oferiți prin sponsorizare sunt pentru amenajarea de spații verzi, aliniamente și nu vor putea fi folosiți în vederea reîmpăduririi terenurilor forestiere de pe care s-a recoltat anterior masă lemnoasă.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor