Miliarde pentru Bihor

ORADEA – Ministerul Sănătăţii a primit joi o majorare de 355 milioane RON, fiind una dintre cele mai mari sume care au fost repartizate de către Guvernul României la această primă rectificare bugetară din an.

Potrivit declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, banii vor fi destinaţi finanţării cheltuielilor de reparaţii, refacere şi modernizare a spitalelor cât şi achiziţiei de echipamente.

Alocarea acestor sume către spitalele din întreaga ţară are ca scop amenajarea unui spital din fiecare judeţ la nivel european, atât din punct de vedere al calităţii serviciilor medicale şi a condiţiilor de cazare dar şi în ceea ce priveşte echipamentele medicale.

 

Pentru Bihor

Spitalului Clinic de Copii „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea i-au revenit astfel 30 de miliarde de lei vechi. „Cu o parte din bani vom amenaja Unitatea de Primire Urgenţe şi cu ceilalţi vom continua lucrările de modernizare a secţiilor din spital. Suntem mulţumiţi de această sumă. În total am primit anul acesta din partea Ministerului 40 de miliarde de lei, după mine fiind o sumă foarte consistentă”, susţine dr. Gheorghe Carp, manager al Spitalului de Copii.

Şi Spitalul Clinic Judeţean Oradea a primit 14 miliarde de lei vechi. „Banii au venit la fix. Vom reuşi să reabilităm aşa cum se cuvine UPU şi vom pune la punct şi sistemul de ventilaţie”, precizează ec. Emil Popovici Muţ, managerul Spitalului Judeţean.

Totodată, Ministerul a cerut să se trimită din nou o listă cu aparatura necesară din spital. „În lista am trecut tot ce înseamnă aparatură radiologică, aparatură necesară la anestezie, pentru sterilizare, pentru tratarea apei. De asemenea, ni s-a cerut o listă cu necesarul de aparate de aer condiţionat. Am cerut 100 de aparate. Avem mare nevoie de ele mai ales pe secţiile de Cardiologie, Ortopedie sau ATI”, adaugă ec. Muţ.

În această săptămână vor debuta şi lucrările de reabilitare ale exteriorului clădirii în care se află secţiile de Dermatologie, ORL şi Oftalmologie, de pe strada Louis Pasteur.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase