Milioane de euro epuizate într-o săptămână

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
2Comentarii
Milioane de euro epuizate într-o săptămână
Milioanele de euro nerambursabili, disponibili pentru deschiderea unei afaceri la țară, au fost epuizați în doar o săptămână.

Submăsura (sM) 6.2 – „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” a fost lansată pe 28 iulie 2016, iar miercuri, 3 august 2016, Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că nu mai este niciun cent disponibil pentru sesiunea din acest an.

Potrivit AFIR, de la deschiderea sesiunii în data de 28 iulie 2016 pentru submăsura (sM) 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” au fost depuse pentru finanţare 2.396 de proiecte de investiții în activități neagricole, în valoare de 146,04 milioane de euro. AFIR a primit solicitări de finanțare în limita plafonului de depunere a proiectelor, care a fost de 200% faţă de suma alocată pe sesiune, respectiv 146 milioane de euro.

Astfel, după evaluarea de către experții AFIR a tuturor proiectelor depuse, vor fi selectate pentru finanțare în limita alocării disponibile pentru sM 6.2 în 2016 (73 milioane de euro) în funcție de punctajul obținut la criteriile de selecție de către fiecare proiect în parte, în ordine descrescătoare. În cazul proiectelor cu același punctaj, aceeași valoare a sprijinului și aceeași prioritate, departajarea acestora se va face în ordinea descrescătoare a procentului propus în Planul de afaceri pentru producția comercializată/serviciile prestate.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor