Milioane de euro în canalizarea Salontei

Salonta – Edilii salontani susţin că urmează să investească în următori ani în infrastuctura de apă şi canalizare a oraşului peste 12 milioane de euro. NagyAlexa, şeful Serviciului Dezvoltare Urbană spune că, în 2-3 ani, întreaga reţea de apă şi canalizare, precum şi staţia de epurare a oraşului, vor fi reabilitate.

„Reţeaua actuală are 30 de ani şi şi-a mâncat pita şi mălaiul. Lungimea reţelei de apă este de 32 de kilometri din care 15 sunt din azbociment cancerigen iar restul din oţel însă caracteristicile ei nu mai corespund nevoilor actuale”, a declarat Nagy Alexa.

 

Investiţie grasă

Proiectele de reabilitare sunt mai multe la număr iar sursele de finanţare aşijderea. Însă cea mai grasă finanţare va veni prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) ce aparţine de Ministerul Lucrărilor Publice. „Este vorba de un proiect în valoare de 7,3 milioane de euro bani ce vor fi asiguraţi în proporţie de 80% de CNI iar restul va proveni din bugetul local.

Obiectivul proiectului îl constituie înlocuirea a 32 de kilometri de reţea de distribuţie a apei potabile, extinderea canalizării pe toate străzile şi retehnologizarea staţiei de epurare. Proiectul se află în momentul de faţă la stadiul de studiu de fezabilitate”, a explicat Nagy Alexa.

Sebastian Kovacs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !