Milioane de euro pentru împăduriri

De Simona Drimbău
Se stimulează crearea de suprafeţe împădurite
Se stimulează crearea de suprafeţe împădurite
Din 16 septembrie, se deschide sesiunea de depunere a cererilor pentru obținerea ajutorului de stat pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează posibilii beneficiari că la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a planificat desfășurarea ultimelor sesiuni de depunere a cererilor de sprijin aferente schemei de ajutor de stat – Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite și a schemei de ajutor de stat – Servicii de silvomediu, servicii climatice și de conservare a pădurilor, având în vedere că Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 se află în etapa finală de implementare.

Sesiunea 4 de depunere a cererilor de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă SubMăsurii 8.1 – „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, măsura 8 – Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi în îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor, se va desfăşura în perioada 16 septembrie – 13 decembrie 2019, alocarea financiară fiind de 15.000.000 de euro.

Sesiunea 3 de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, aferentă Submăsurii 15.1 – „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”, măsura 15 – Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, se va desfășura în perioada 2 martie – 15 mai 2020, alocarea financiară fiind de circa 29.000.000 de euro. Pentru această sesiune, cererea de sprijin reprezintă și cerere de plată pentru anul 1 (1 ianuarie– 31 decembrie 2020).

Pentru mai multe detalii cu privire la condițiile de accesare a acestor măsuri și la condițiile de eligibilitate, doritorii pot accesa adresa http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-sprijin-i-iasc/masuri-delegate-din-pndr. Ghidurile solicitantului aferente celor două sesiuni ale schemelor de ajutor de stat vor fi disponibile în curând.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !