Milioane de euro pentru procesarea produselor agricole

De Simona Albinaru
Milioane de euro pentru procesarea produselor agricole
Până pe 30 decembrie 2016, ora 16:00, solicitanții de fonduri europene nerambursabile au la dispoziție peste 45,67 milioane de euro pentru proiecte care se încadrează în aria de finanțare a Schemelor GBER și a Schemelor de minimis aferente submăsurilor 4.2 (privind procesarea produselor agricole) și 4.2a (privind procesarea produselor din sectorul pomicol).

Schemele de ajutor de minimis se adresează întreprinderilor, indiferent de forma de organizare, care au optat (la depunerea proiectului pe schema GBER) pentru finanțarea costurilor generale ale proiectului prin schema de minimis și beneficiază de sprijin financiar acordat prin schemele GBER, aferente submăsurilor 4.2 şi 4.2a, adică au încheiat un contract de finanţare cu AFIR. Depunerea cererilor de finanțare aferente Schemei de minimis se va realiza numai după contractarea proiectului aferent Schemei de ajutor de stat GBER.

Depunere online

Depunerea proiectelor se va realiza online prin intermediul modului online de pe portalul AFIR, în limita fondurilor disponibile, în perioada în care este deschisă sesiunea de primire a cererilor de finanțare, indiferent de programul de lucru al Agenției. Intensitatea sprijinului în cadrul Submăsurii 4.2 – Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole este de 1.000.000 euro/proiect pentru IMM, în cazul proiectelor care nu presupun investiţii care conduc la un lanț alimentar integrat, 1.500.000 euro/proiect vizând alte întreprinderi pentru proiectele care nu presupun investiţii care conduc la un lanț alimentar integrat, respectiv 2.500.000 euro/proiect pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat (indiferent de tipul de solicitant), precum și pentru forme asociative, în cazul proiectelor care nu presupun investiţii care conduc la un lanț alimentar integrat. Valoarea maximă a sprijinului este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile – maxim 2,5 milioane euro.
Beneficiari eligibili sunt persoanele fizice autorizate, societăţile comerciale, cooperativele agricole.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !