Milioane de euro pentru turismul montan

Milioane de euro pentru turismul montan
Deva – Cum integrăm agroturismul hunedorean în Europa ? La această întrebare a încercat să răspundă un seminar derulat la Geoagiu-Băi. Participanţilor le-au fost prezentate modalităţi de finanţare, asigurare, cursuri şi modalităţi de promovare a acestei activităţi.

„Anul trecut, în judeţ, 300 de persoane s-au calificat în acest domeniu. Agroturismul trebuie să aibă specific românesc, deoarece turiştii vor să cunoască viaţa de la ţară, tradiţiile oamenilor care trăiesc în zona respectivă”, a declarat Martin Borbely, directorul OJCA Hunedoara.

„Guvernul a alocat 3 milioane de lei, pentru judeţul Hunedoara, cu scopul de a finanţa patru studii de fezabilitate în turism. Proiectele aparţin Consiliului Judeţean Hunedoara (Studiu de Fezabilitate şi Proiect tehnic pentru subprogramul „Dezvoltarea Infrastructurii turistice din zona montană înaltă”) şi municipiilor Vulcan, Petroşani, Lupeni, pentru fiecare dintre acestea urmând a se realiza câte un Studiu de Fezabilitate pentru subprogramul „Schi în România”, a declarat ministrul Iuliu Winkler.

Modelul Geoagiu
Staţiunea Geoagiu-Băi a cunoscut un reviriment în ultimii ani, aici deschizându-şi porţile unităţi hoteliere de 3 sau 4 stele, complexul Germisara fiind catalogat a doua bază de tratament din România, afirmă primarul oraşului Geoagiu, Simion Mariş.

Pe lângă tratament, aici vin în cantonamente sportivii şi se derulează competiţii de nivel naţional. Anul viitor se vor aloca 4 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii din staţiune.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase