Milioane de oameni, milioane de copaci

Milioane de oameni, milioane de copaci
DEVA – Martie şi aprilie 2008 sunt lunile în care oriunde în ţară se pot planta copaci sau alte plante, atât intravilan cât şi extravilan, în zone care necesită refacerea mediului.

Campania naţională de primăvară „Milioane de oameni, milioane de copaci”, ediţia a II-a, aflată în derulare începând cu data de 12 martie, vine în sprijinul refacerii mediului înconjurător. În cadrul acesteia populaţia este antrenată în plantări prin voluntariat. „Milioane de oameni, milioane de copaci”, iniţiată de Fundaţia PRAIS, la finalizarea a înregistrat un record: s-au plantat 1.331.941 de arbori şi plante (881.723 arbori şi 450.218 plante) prin efortul a 5.129 de voluntari şi angajaţi din 24 de companii şi instituţii bugetare.

 

Programul se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile şi Garda Naţională de Mediu, care sprijină activ acest proiect prin expertiză şi informare de specialitate la nivel local. Toate companiile, fundaţiile, organizaţiile, instituţiile bugetare sunt invitate să se înscrie direct pe site-ul www.milioanedecopaci.ro în mişcarea naţională de plantări şi în concursul acesteia. Specificul campaniei este faptul că se constituie într-o platformă on-line de promovare a tuturor companiilor, fundaţiilor, organizaţiilor, instituţiilor bugetare care se înscriu în concursul anual cu rezultatele acţiunilor de plantare din fiecare toamnă şi primăvară. Rezultatele cumulate ale fiecărui concurent se afişează automat în topul naţional aflat pe site-ul amintit mai sus. “Milioane de oameni, milioane de copaci.

 

La nivel naţional, în cadrul primei ediţii a programului „Milioane de oameni, milioane de copaci”, s-au înscris: 114 companii, instituţii, organizaţii guvernamentale şi non-guvernamentale, care au plantat, în numai 3 luni, 147.332 copaci şi 96.513 plante prin acţiunile a 17.638 voluntari. Pe data de 5 iunie 2008, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, partenerii, membrul fondator şi sponsorii vor acorda Trofeele „Milioane de oameni, Milioane de Copaci” şi Diplomele de Excelenţă pentru primii 3 clasaţi la fiecare categorie, precum şi Diplome de Merit pentru toate organizaţiile participante în program. Atât juriul cât şi organizatorii pot decide acordarea unor premii/menţiuni speciale: Cea Mai Activă Primărie, Şcoala Anului, Fundaţia Anului.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !