Milioane pentru Vale

Petroşani – Până în 2009, Valea Jiului va dezvolta o serie de programe care să sprijine refacerea socio-economica a zonei. Astfel, cei care angajează mineri disponibilizaţi vor primi plăţi stimulative, programul fiind de 10 milioane de dolari.

Se vor acorda şi microcredite în valoare de 14 milioane de dolari până în 2009. Cele 10 centre de afaceri existente în Vale vor fi finanţate cu 4,1 milioane de dolari. Zonele miniere vor primi sprijin financiar şi pentru creşterea capacităţii comunităţilor şi activităţii locale.

Conform planului stabilit în 2005 şi continuat anul trecut se vor avea în vedere 15,9 milioane de dolari pentru dezvoltarea comunităţilor miniere; 17 milioane de dolari pentru infrastructura municipală; 3,1 milioane de dolari se vor da sub formă de granturi mici pentru îmbunătăţirea grupurilor dezavantajate – copii, femei şi bătrâni; 900.000 dolari pentru creşterea capacităţii comunităţilor. În acelaşi plan de dezvoltare ce se va încheia în 2009 se vor mai da bani în zonele defavorizate pentru întărirea capacităţii instituţionale.

Cu alte cuvinte 600.000 de dolari pentru monitorizarea şi evaluarea impactului social, 700.000 dolari pentru informarea publică şi 2,2 milioane de dolari pentru dezvoltarea instituţională şi instruire. Calitatea vieţii celor peste 24.600 de disponibilizaţi din Valea Jiului nu arată nici o îmbunătăţire.

Ca orice bani veniţi de dincolo şi aceştia par să meargă pe apa Sâmbetei. În 2006, la doi ani de la demararea programului, centrele de afaceri nu şi-au arătat nici până în prezent binefacerile, iar banii pentru informarea publică s-au dus anul trecut… pe pliante.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !