Milogii, tăiaţi de la cantina socială

6Comentarii
Milogii, tăiaţi de la cantina socială
ORADEA - Consiliul Local Oradea a votat joi, în unanimitate, un plan de măsuri pentru eradicarea cerşetoriei prin colaborarea dintre Administraţia Social Comunitară Oradea (ASCO) din cadrul Primăriei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor, inspectoratele judeţene de Poliţie şi Jandarmerie, precum şi ONG-urile prestatoare de servicii sociale.

Adina Sarca a mai transmis joi propunerea ASCO de a se suspenda timp de o lună cantina socială şi alte servicii sociale asigurate de ASCO pentru orădenii identificaţi de poliţişti ca practicând cerşetoria sau adunatul de materiale reciclabile.
Planul prevede ca în fiecare vineri instituţiile implicate să deruleze razii comune, la ore diferite. Cerşetorii şi vagabonzii vor fi conduşi la sediul Poliţiei sau la Azilul de Noapte, pentru a fi identificaţi şi pentru a li se aplica sancţiunile prevăzute în articolul 2 din Legea nr. 61/1991.
Totodată, conform articolului 326 din Codul Penal, „fapta persoanei care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu zile de amendă”.
Conform Hotărârii de Consiliu Local, minorii prinşi la cerşit vor fi daţi în grija DGASPC, iar adulţii neorădeni vor fi duşi în localităţile de domiciliu, unde nu vor mai putea beneficia de servicii sociale.

 

Cristi Horgos6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor