Minerii, căutaţi în SUA

Minerii, căutaţi în SUA
Petroşani – SUA şi Canada se deschid pentru forţa de muncă disponibilizată din Valea Jiului. O firmă din Cluj pune la dispoziţia minerilor disponibilizaţi mii de contracte de muncă în construcţii pentru anul 2007. Cele două părţi s-au întâlnit zilele trecute într-un program de training în care s-au analizat normele de siguranţa muncii în Statele Unite ale Americii.

Contractele vor fi de minim 10 luni şi pot fi prelungite până la trei ani şi sunt pentru societăţi comerciale din SUA şi Canada. Minerii care doresc să plece şi vor fi selectaţi pentru plecare peste hotare vor beneficia de cursuri intensive de limba engleză care se vor încheia la finele lunii ianuarie când prima tranşă de foşti mineri vor pleca la muncă.

Prezenţa minerilor la prima întâlnire a fost sub aşteptări, însă cei care au venit au fost însoţiţi de familii.

Minerii vor avea de plătit pentru toate formalităţile, inclusiv viza, taxele de ambasadă şi biletul de avion, care se poate ridica până la 3.000 de dolari. Reprezentanţii firmei intermediare susţin că, dacă se va găsi un număr mare de mineri care să plece, se vor putea obţine o serie de reduceri.

Ei vor fi plătiţi cu sume ce variază între 8 şi 15 dolari pe oră în funcţie de specializare, de cursuri absolvite, dar mai ales în funcţie de proba de lucru pe care o vor da la faţa locului.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase