„Mingile sunt doar de decor”

1Comentariu
„Mingile sunt doar de decor”
STANA DE VALE - Într-un peisaj de vis, cu zăpadă, brazi şi aer curat, jucătorii orădeni se luptă cu kilometrii şi cu acele cronometrelor. Pregătirea de iarnă este considerată un adevărat calvar de către fotbalişti.  Fc Bihor in cantonament II 24.01.2008

Mulţi dintre ei ajung să-şi blesteme zilele când au pus piciorul pe minge. „Nu este o perioadă prea plăcută pentru ei, dar printre mormăieli şi strâmbări din nas, toţi jucătorii răspund bine la programul de antrenament. Nu am avut nici un abandon până acum”, spune antrenorul Gheorghe Silaghi. La antrenamentul de joi dimineaţă, jucătorii au primit o porţie de 13 „bucăţi” de 1.000 de metri.

„Să faceţi mai puţin de 5 minute pe 1.000 de metri”, le cere Silaghi. De voie, de nevoie, jucătorii se conformează şi „înghit” cei 13.000 de metri în 65 de minute, spre satisfacţia antrenorului. „Luni au alergat zece kilometri în 75 de minute, acum am ajuns la 13 kilometri în 65 de minute, iar sâmbătă vor avea de alergat 15 kilometri. Aveam nevoie de 6-7 zile la munte, cu zăpadă. Mingile le-am adus doar de decor, să nu uite că sunt fotbalişti”, mai spune Silaghi, mulţumit de condiţiile existente la Stână.

Cangurii” din poartă

„Mai avem ceva?”, întreabă Opriceană la finalul celor 65 de minute de alergare. Replica vine spontan de la secundul Mircea Fodor, tot printr-o întrebare: „Mingile medicinale de ce crezi că le-am adus?”. Iar jucătorii se conformează şi doi câte doi fac exerciţii specifice cu mingea medicinală.

În paralel, portarii Lipitor şi Fildan au programate serii de sărituri cu genunchii la piept peste gărduleţe. „Hai, că ce-a fost mai greu a trecut”, îi anunţă Fodor, după ce portarii au efecutat circa jumătate din cele 900 de sărituri cerute. Cei doi au fost porecliţi „cangurii” de restul jucătorilor. „Lipi, mai poţi să sari? Parcă eşti un cangur”, certifică fundaşul Ambruş.

După o oră şi 45 de minute şedinţa de pregătire se încheie, iar jucătorii răsuflă uşuraţi. Urmează masa, odihna, iar de la 16:30 al doilea antrenament al zilei, bazat tot pe alergări şi lucru la sala de forţă.

Singurul jucător care nu s-a antrenat ieri a fost juniorul Roland Novak (17 ani), care a călcat greşit şi a suferit o uşoară entorsă. El a revenit acasă şi va fi nevoit să nu facă efort trei-patru zile.

Teodor Biris1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor