Mini-santiere pentru apa calda in Oradea

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
1Comentariu
Mini-santiere pentru apa calda in Oradea
Se lucrează la modernizarea punctelor termice, pentru ca orădenii să nu mai aştepte după apa caldă.

Orădenii ştiu deja că se întâmplă să plătească apa rece la preţ de apă caldă. E vorba despre timpii de aşteptare la care sunt obligaţi clienţii CET atunci când dau drumul la robinetul de apă caldă. Această realitate o observă îndeosebi în sezonul rece, dar şi la orele în care prea puţini vecini dau drumul la apa caldă. Din fericire, CET-ul lucrează deja la această problemă. Se doreşte ca problema robinetului de apă caldă să fie rezolvată gradual, astfel încât în cursul anului 2014 programul să fie 100% finalizat.

CET a început să monteze primele de conducte de recirculare a apei calde în punctele termice printr-un program de reabilitare integrală a reţelelor de distribuţie a 22 de puncte termice, început în 2006. Montarea conductelor de recirculare a fost reluată anul trecut. Acest program de lucrări are în vedere 113 puncte termice, din cele 148 aflate în exploatarea Electrocentrale SA. Alte 13 puncte nu necesită conductă de recirculare a apei calde. În această săptămână se lucra la punctul termic ce deserveşte zona străzilor Moldovei şi Galileo Galilei.

„Consumatorii nu vor fi afectaţi de acest program. Din contră, ei vor fi beneficiarii acestui program care va asigura îmbunătăţirea calităţii apei calde. Vor fi, evident, şi perioade de timp în care consumatorii vor fi afectaţi de lucrări. Durata acestora va fi însă foarte scurtă, de ordinul a câtorva ore pe zi, atunci când reţelele de recirculare se vor racorda la sistemul de distribuţie a apei calde existent”, ne transmite purtătorul de cuvânt al CET.

 Pentru tot oraşul

Practic, în acest program sunt cuprinse toate cele peste 64.000 de apartamente de bloc şi case racordaţe la punctele termice ale CET. În cadrul acestor lucrări se montează peste 80 de kilometri de conductă de recirculare. De asemenea, în punctele termice se montează şi pompe de recirculare. Valoarea estimată a lucrărilor este de 5 milioane lei noi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor