Ministerul Agriculturii face modificări la „Programul tomate”

De Simona Drimbău
Ministerul Agriculturii face modificări la „Programul tomate”
Ministerul Agriculturii face modificări la condițiile pentru obținerea ajutorului de minimis de 3.000 de euro pentru tomatele cultivate în spații protejate. Proiectul de act normativ este publicat pe pagina oficială MADR.

În urma noilor prevederi, valorificarea producției se face în perioadele 1 ianuarie – 15 iunie, inclusiv și/sau 23 octombrie – 20 decembrie inclusiv. Până la această modificare, fermierii trebuiau să valorifice producția în perioadele ianuarie – mai, noiembrie – decembrie.

Eligibili

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/beneficiar/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de 1.000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă indicator cu dimensiunile de circa 300 x 400 mm, pe care să se găsească inscripția „Suprafață beneficiară a Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”.

Aceştia trebuie să obțină o producție de 2 kg tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de 2.000 kg dovedită cu documente justificative şi să fie înregistrați în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate în anul 2017.

Beneficiarii depun o cerere de înscriere în Program prin care solicită înregistrarea în Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate.

Ajutorul de minimis se plătește într-o singură tranşă, pe durata Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate. Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt de 40 milioane de euro şi se asigură de la bugetul de stat.

Pentru obținerea sprijinului, solicitanții înregistrați în Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate au obligația să depună la direcţiile pentru agricultură judeţene factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea și valoarea producției de tomate comercializate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !