Ministerul Economiei vrea să înfiinţeze Consiliul Naţional al Consumatorilor

2Comentarii
Ministerul Economiei vrea să înfiinţeze Consiliul Naţional al Consumatorilor
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri vrea să înfiinţeze Consiliul Naţional al Consumatorilor, fără personalitate juridică, ca şi organism consultativ în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), potrivit unui proiect de HG de pe portalul ministerului.

“Motivul emiterii actului normativ este înfiinţarea, după modelul statelor membre ale Uniunii Europene, a unui Consiliul Naţional al Consumatorilor, ca şi organism consultativ în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor“, potrivit Notei de Fundamentare a proiectului de act normativ.

Printre atribuţiile Consiliului sunt formularea de opinii asupra documentelor care ţin de protecţia consumatorilor şi supuse dezbaterii de către Guvern, ANPC, organizaţii de consumatori sau alte entităţi, formularea de puncte de vedere asupra iniţiativelor legislative în domeniul protecţiei consumatorilor, facilitarea dialogului dintre ONG-urile cu atribuţii în domeniul protecţiei consumatorilor si alţi parteneri sociali, precum şi îmbunătăţirea cadrului general de protecţie a consumatorilor.

“Printr-o mai bună cunoaştere a cerinţelor consumatorilor, exprimată în cadrul acestui Consiliu consultativ, operatorii economici vor avea posibilitatea de a putea oferi pe piaţă produse care să corespundă mai bine cerinţelor consumatorilor şi să asigure acestora un grad mai înalt de satisfacţie”, se mai arată în proiectul de Hotărâre de Guvern.

Consiliul va fi format din câte un reprezentant al organizaţiilor de consumatori din România, înfiinţate cu respectarea prevederilor Ordonanţei de Guvern nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Ordonanţei de Guvern nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi este prezidat de către preşedintele ANPC sau de către un delegat al acestuia.

De asemenea, consiliul se întruneşte trimestrial şi ori de câte ori este nevoie, la convocarea Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Sursa: Newsin.ro2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor