Ministerul Muncii revine de la o zi la alta

Ministerul Muncii revine de la o zi la alta
În urma protestelor din presă ministrul muncii a revenit asupra impozitării cadourilor, tichetelor şi primelor acordate de angajatori. Paul Păcuraru a declarat că dacă angajatorul acordă salariatului maşină, casă, telefon în pachetul de serviciu, acestea nu se impozitează, doar dar dacă le dă cu caracter personal.

“A fost greşit interpretată de către presă povestea cu chiriile, cu salariile, cu maşinile de serviciu şi cu telefoanele mobile. Dacă angajatorul acordă angajatului maşină de serviciu, telefon, o casă cu chirie de serviciu, acestea nu se impozitează” precizează ministrul muncii.
Toate veniturile cu caracter salarial care nu se suportă din fondul de salarii sunt şi ele supuse contribuţiei de asigurări sociale. Ordonanţa a modificat baza de impozitare în sensul că la fondul de salarii clasic, la sporurile care erau supuse contribuţiei, s-au adăugat toate celelalte venituri care până acum nu erau impozitate: prime, stimulente, sporuri sau orice venit cu caracter salarial. În opinia lui Paul Păcurar aceste reglementări au făcut ca la nivelul casei de pensii, odată cu aplicarea acestui act normativ, să se creeze resursele financiare necesare plăţii majorării pensiilor.


Grigore Roibu



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !