Ministerul Sănătăţii extinde campania de vaccinare anti HPV

1Comentariu
Ministerul Sănătăţii extinde campania de vaccinare anti HPV
Ministerul Sănătăţii extinde, din luna martie, campania de vaccinare gratuită împotriva HPV a fetelor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 24 de ani şi în cabinetele de ginecologie şi de planificare familială din sistemul sanitar.

În prezent, vaccinarea se poate face doar în cabinetele şcolare şi ale medicilor de familie. De asemenea, tinerele cu vârsta de peste 24 de ani se vor putea vaccina gratuit în cabinetele ginecologice şi de planificare familială din sistemul sanitar, dar numai la recomandarea medicului ginecolog.

Noile măsuri au fost decise de Ministerul Sănătăţii în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Comisiilor de specialitate de medicină de familie şi obstetrică-ginecologie.

Până la 17 februarie au fost vaccinate 16.324 de tinere (11.731 între 12 şi 14 ani, 3.365 între 15 şi 19 ani şi 1.228 cu vârsta cuprinsă între 20 şi 24 de ani).

Începând din luna noiembrie 2009, Ministerul Sănătăţii a demarat a doua campanie de vaccinareanti HPV, în urma Rezultatelor studiului realizat la nivel naţional pentru evaluarea Campaniei de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinare anti HPV. Potrivit studiului 52% dintre cei care şi-au exprimat o decizie de acţiune sunt de acord cu vaccinarea fetelor lor în vârstă de 12-14 ani.  În luna decembrie 2009 s-a hotărât extinderea campaniei de vaccinare la toate fetele cuprinse în grupa de vârstă 12-24 ani, atât prin cabinetele medicale din unităţile de învăţământ, cât şi prin cabinetele medicilor de familie.

Sursa NewsIn1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor