Ministerul Sănătăţii garantează vaccinurile de la "Cantacuzino"

Ministerul Sănătăţii garantează vaccinurile de la "Cantacuzino"
Vaccinurile produse până în prezent de Institutul „Cantacuzino” din Capitală sunt corespunzătoare normelor naţionale şi internaţionale de calitate, iar instituţia se află în această perioadă în faza de reautorizare a ariei de producţie, precizează Ministerul Sănătăţii.

Precizările vin după ce, în cursul zilei de marţi, a fost făcut public faptul că Agenţia Naţională a Medicamentului a retras, cu câteva zile în urmă, autorizaţia Institutului “Cantacuzino” de a mai produce vaccinuri până la adaptarea aparaturii la standarde europene, în condiţiile în care noua linie tehnologică pentru vaccinul contra tuberculozei este, în acest moment, în curs de instalare.

“Imunizările din cadrul programului naţional de vaccinare cu  produsele realizate de către Institutul Cantacuzino vor fi reluate după obţinerea reautorizaţiei de fabricaţie, scadentă în această perioadă. Restul campaniilor de vaccinare din cadrul calendarului naţional de vaccinare nu vor fi afectate, fiind utilizate vaccinuri care nu sunt realizate de producătorul român. În prezent, există un stoc suficient de vaccin gripal pandemic pentru continuarea  imunizărilor, iar fabricarea vaccinului BCG va fi reluat în luna aprilie. Stoparea vaccinării până în luna aprilie nu va aduce prejudicii nou-născuţilor, deoarece acest tip de vaccinare se poate efectua până la vârsta de 10 luni, ca urmare toţi copiii care au rămas nevaccinaţi vor fi imunizaţi atunci când va fi pusă pe piaţă noua producţie”, mai precizează reprezentanţii ministerului.

Consilierul ministrului Sănătăţii, prof. dr. Geza Molnar, confirmase anterior, pentru NewsIn, faptul că Institutul “Cantacuzino” este în curs de reautorizare pentru a produce vaccinuri, conform unei proceduri uzuale, şi nu există nicio problemă de fond în această privinţă. “”Institutul a avut termen până în ianuarie 2010 să fie reautorizat, iar în prezent este în curs de obţinere a noii autorizaţii. Este, practic, o problemă de uz curent, nicidecum una de fond. Pe de altă parte, la Cantacuzino nu se mai produceau oricum vaccinuri în această perioadă, deoarece pentru gripa A/H1N1 s-a oprit producţia după cinci milioane de doze, iar pentru vaccinul BCG (contra tuberculozei – n.r.) este în curs de instalare noua linie tehnologică. În privinţa noului vaccin contra gripei sezoniere, producţia va începe prin luna mai, pentru ca imunizarea să fie posibilă din toamnă”, a explicat Molnar.

Sursa NewsIn0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !