Miniştrii Cseke şi Blaga la Spitalul Judeţean

28Comentarii
Miniştrii Cseke şi Blaga la Spitalul Judeţean
Ministrul de Interne şi cel al Sănătăţii au inaugurat secţia de chirurgie I a Spitalului Judeţean.

Vienri, la Spitalul Judeţean, bolnavii nu au mai putut ieşi din unitate, iar aparţinătorii nu au avut acces deloc până după ore 11:00. Ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla şi, cu o uşoară întârziere, ministrul de Interne, Vasile Blaga, au vizitat camera de tomografie, angiograful, secţia de chirurgie I şi cea de ortopedie de la Judeţean.

Cu cravată violet deschis şi cu un buchet de flori, ministrul a vizitat un apropiat internat la spital, după care a început turul prin spital, însoţit de staful de la Judeţean, plus oficiali locali şi judeţeni.

Promite sprijin

Cseke s-a arătat interesat de numărul urgenţelor de la Unitatea de Primire Urgenţe, de taxele mari necesare montării şi întreţinerii tomografului recent donat şi a promis sprijin pentru susţinerea angiografiei orădene. Provocat de managerul de la Spitalul Gavril Curteanu, dr. Marlene Crişan, care l-a întrebat dacă va sprijini înfiinţarea unei secţii de cardiologie intervenţională, Cseke a răspuns pozitiv. Ministrul a declarat că e posibil ca această secţie să se facă de comun acord între Spitalul Curteanu şi Judeţean, chiar dacă cele două unităţi au tutori diferiţi: Consiliul Local respectiv Judeţean. „Întotdeauna soluţiile se găsesc cel mai bine şi mai repede la nivel local, de aceea descentralizarea va fi în favoarea unităţilor sanitare. Fapt care însă nu înseamnă că Ministerul Sănătăţii nu va sprijini această iniţiativă, dacă se doreşte”, a spus Cseke.

Cum avionul cu care a sosit ministrul Blaga a întârziat, panglica inaugurală de la secţia de chirurgie I a fost tăiată abia după ce şi ministrul Blaga a vizitat tomograful de la Judeţean. Cei doi miniştri au intrat în mai multe saloane de la secţia de chirurgie I şi ortopedie I şi au vorbit cu bolnavii.

Împreună, cei doi au plecat la sediul Poliţiei Bihor, situat în Parcul Traian.

O.Ş.28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor