Miniştrii, interpelaţi

Miniştrii, interpelaţi
Printr-o interpelare, deputatul Claudiu Pop i-a cerut solutii ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, într-un caz particular: unui bebelus nascut în Italia, Ghiuro Filippo, nu i s-a permis iesirea din România, dupa o vizita efectuata împreuna cu mama sa.

„Familia Ghiuro este stabilita în Italia de mai multi ani, cu forme legale. Vara aceasta familia a decis sa faca o vizita în România, iar la iesirea din tara prin Punctul de Frontiera Bors familiei Ghiuro i s-a comunicat faptul ca documentul de calatorie emis pe numele noului-nascut, Ghiuro Filippo, de catre Consulatul Român din Milano, nu mai este valabil”, se arata în textul interpelarii, adaugându-se ca desi doamna Ghiuro a înaintat actele necesare obtinerii CNP pentru Ghiuro Filipp, în vederea eliberarii certificatului de nastere, fara de care copilul nu poate parasi tara, au trecut deja doua luni din momentul depunerii dosarului, fara vreun raspuns oficial.

Fara personal medical
Claudiu Pop a adresat o alta interpelare ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pe care îl înstiinteaza ca la nivelul judetului Bihor exista o lipsa acuta de personal medical: „Un numar de 303 localitati – din totalul de 345 din mediul rural, aproximativ 87,8% – nu beneficiaza de puncte sanitare. Chiar daca la nivelul centrelor de comuna exista cabinete medicale, acestea sunt insuficiente, daca tinem cont de distantele mari pe care oamenii trebuie sa le acopere, de lipsa mijloacelor de transport si de vârsta înaintata a acestora. Vreau sa aflu care sunt masurile pe care doriti sa le luati pentru remedierea situatiei”.

Calin Corpas