Ministru, în judeţul „problemă”

27Comentarii
Ministru, în judeţul „problemă”
Ministerul Borbely şi-a motivat vizita observând că Bihorul e judeţ problemă la proiecte şi provocări de mediu.

Ministrul Borbely Laszlo şi-a justificat ieri incursiunea sa prin Bihor prin faptul că „acest judeţ are, de departe, cele mai multe proiecte pe alimentare cu apă şi o pătrime din proiectele de la Fondul de Mediu”. Dealtfel, încă de miercuri seară ministrul Mediului a discutat cu primarul Bolojan soluţii pentru finanţarea noilor reţele de apă-canal în Oradea astfel încât să permită racordarea la programul regional de „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Bihor”. Evident, programul regional în valoare de 83 de milioane de euro va putea fi subvenţionat de UE cu 63 de milioane de euro doar dacă vor fi finalizate conductele strategice din Oradea.

Ieri, Borbely Laszlo s-a întâlnit la Consiliul Judeţean şi la Prefectură doar cu vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, respectiv cu subprefectul de Bihor, Sarkady Zsolt. Cum prefectul Ghilea era plecat la Bucureşti, Borbely a explicat apoi că nu s-a întâlnit cu preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, fiindcă „n-a solicitat dânsul să avem o întâlnire”. Aceasta deşi Bihorul se confruntă cu provocări majore de mediu: gropile de gunoi, exploatarea apei termale, Parcul Natural Apuseni, nevoia împăduririlor şi a refacerii drumurilor forestiere. Acestea pe lângă programele naţionale de mediu „aflate pe val”: Rabla, Casa Verde sau termoizolarea.

C.H.

Ministrul Borbely Laszlo răspunde „verde-n faţă” Jurnalului bihorean

„Statul putea fi majoritar la Roşia”27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor