Ministru incognito pe DN 76

De Veronica Bursaşiu
7Comentarii
Ministru incognito pe DN 76
Organizatorii mişcării de protest de pe DN 76şi-au atins scopul de etapă. După ministrul Costescu, ministrul Buşe a venit să vadă stadiul lucrărilor.

„Mă bucur că lucrările au intrat pe făgașul normal. Nu vom diminua eforturile pentru realizarea acestui drum în întregime. Am remarcat astăzi implicarea activă a constuctorilor, ceea ce poate aduce finalizarea acestui proiect în termen. Voi monitoriza constant situația acestor lucrări pentru a fi sigur că ritmul de lucru actual va fi păstrat până la capăt.” a subliniat Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe prezent luni pe DN 76.

Constructorii nu au nici un motiv să nu lucreze, susţine şeful de la Transporturi.

„Faceți ceea ce trebuie făcut. Nu sunt probleme cu plățile, așa că nu aveți niciun motiv să nu finalizați acest proiect la timp. Nu vreau nicio zi de întârziere peste termenul din luna noiembrie. Repet, ne alegem partenerii care demonstrează seriozitate. Vreau angajament clar. Vreau fapte. Lucrăm în echipă.” A fost mesajul Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, preyent ieri, într-o vizită de lucru pe Drumul Național 76 Deva – Oradea. Asemenea predecesorului său, ministru a fost însoţit de Directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor și reprezentanți ai companiei.

„Lucrările pe DN 76 au fost deblocate luna trecută, astfel încât, în prezent, se află în curs de execuție Loturile 1, 2, 4 și 5. Lotul 1 Şoimuș – Brad, km 0+000 – km 30+436, are o lungime de 29 km și este realizat în proporție de 70%. Lotul 2 Brad – Ionești, km 35+432 – km 55+425, cu o lungime de aproximativ 20 km are un stadiu de execuție de 98%. Cei 33 de km ai Lotului 4 Vârfurile – Ştei, km 69+350 – km 102+660, sunt executați în proporție de 47%”, informează Ministerul Transporturilor. .

Lucrează încet

La Lotul 5 Ștei – Beiuș, km 102+660 – km 133+660, se realizează lucrări pe o lungime de 28 km. În acest moment, stadiul de execuție este de 51%. Ministrul a atras atenția constructorilor de pe Lotul 5 că ritmul nu este cel dorit.

În ceea ce privește Lotul 3 Ionești – Vârfurile, km 55+425 – km 69+350, și Lotul 6 Beiuş – Oradea, km 133+660 – km 184+390, contractele de execuție au fost reziliate în anul 2015. Proiectul tehnic pentru Lotul 3 este în curs de actualizare, iar elaborarea Documentației de atribuire și lansarea Procedurii de licitație vor avea loc până la finalul acestui an. Pentru Lotul 6, DRDP Cluj prin Serviciul de Proiectare a început demersurile pentru elaborarea documentațiilor tehnice necesare demarării procedurii de achiziție publică.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor