Ministrul Borbely la Habitat

7Comentarii
Laszlo Borbely
Laszlo Borbely
Zece familii de rromi din Oradea îşi vor petrece iarna în case noi construite de voluntari. Laszlo Borbely ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a vizitat joi şantierul Habitat din Voltaire.

Ministrul a ţinut să vadă care este stadiul lucrărilor din Voltaire unde în primăvară a lucrat ca voluntar la fundaţia primei case din cele zece construite de Habitat pentru Unamitate în spatele blocurilor NATO.

Ministrul a vizitat una dintre casele nou construite şi a stat de vorbă atât cu constructorii cât şi cu beneficiarii locuinţelor.

„Astăzi se termină aici zece duplexuri, dar, problema celor 96 de familii din blocurile NATO rămâne şi pentru aceasta va trebui să discut cu Primaria Oradea pentru a face un proiect să vedem cine cu ce participă” a spus Laszlo Borbely.

Rromi s-au declarat foarte mulţimiţi de case şi sunt nerăbdători să primescă şi mobilă pentru noile locuinţe. Conform reprezentantului ASCO, mobilierul urmează să sosescă luni. Ministrul a pus problema încălzirii locuinţelor nou construite pe timp de iarnă şi chiar le-a dat unele sfaturi constructorilor. „Sobele multifuncţionale, pe care oamenii le-ar putea folosi şi pentru gătit. Avantajul acestor sobe este că se încălzesc repede iar costurile cu combustibilul sunt destul de reduse”, a precizat ministrul Borbely.

Dacă la vizitat precedentă ministrul a dat la lopată, acum acesta şi-a dovedit abilităţile de tăietor de lemne.

Pentru nevoiaşi

„Vreau să accentuez faptul că autorităţile locale, cele centrale dar şi fundaţiile de acest gen trebuie să colaboreze cât mai bine. Fundaţia Habitat a ajuns la 1.000 de apartamente construite şi de remarcat că sunt făcute cu ajutorul voluntarilor, cu ajutorul celor care vor locui aici. Este o idee extraordinară şi totodată practică şi cu investiţii mai mici”, a puncatat ministrul.

În luna mai zece case au fost ridicate de Habitat pentru Umanitate Beius în parteneriat cu ASCO şi Primaria Oradea. La construirea caselor au muncit 500 de voluntari împreună cu cele zece familii de rromi care vor locui în nolie case. „Familiile beneficare au prestat peste 600 de ore de voluntariat fiecare la propria locuinţă”, a precizat reprezentantul Habitat.

Rromi vor trebui să plătescă 18.000 de euro pentru case, în tranşe, vreme de 20 de ani.

Simona Albinaru7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor