Ministrul de la numărul 89

De Veronica Bursaşiu
19Comentarii
Ministrul de la numărul 89
Speranţele bihorenilor se leagă acum de Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, cu origini în Sudrigiu.

Cel puţin aşa anticipează senatorul PNL Cornel Popa care, sâmbătă, la Căminul cultural din Sudrigiu, la lansarea monografiei satului, a ţinut să sublinieze că viitorul Centurii Beiuşului e acum în mâna Ministrului Cuc. Fără doar şi poate, actualul ministru al Transporturilor are o misiune grea în Bihor: lucrările la Autostrada Transilvania, dar şi la Centurile Aleşdului, Beiuşului, Şteiului vor trebui să fie în atenţia sa.

Răzvan Cuc vine la Ministerul Transporturilor pe fondul unei aşteptări imense din partea bihorenilor, care după ani şi ani de uitare, au simţit ce înseamnă ca faţa unui ministru să se întoarcă şi spre Bihor. Şi aici vorbim de ministrul Sorin Buşe, originar din Câmpani, prezent de cinci ori pe şantierul DN 76 , dar şi pe cel al autostrăzii Transilvania. Sorin Buşe a demonstrat că punând presiune pe constructori şi cu voinţă politică, minunile care nu s-au arătat mai mult de un deceniu pe DN 76 se pot întâmpla în câteva luni.

Ministrul numit al Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc a fost directorul Zonei Libere Giurgiu, înainte să fie numit de Victor Ponta, în octombrie 2015, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. În urma alegerilor din 11 decembrie 2016 a fost deputat de Giurgiu, membru al comisiei pentru transporturi și infrastructură, unde a ocupat funcția de vicepreședinte.Conform declarației de avere din anul 2015, Alexandru Răzvan Cuc are bijuterii în valoare de 15.000 de euro și mai multe conturi deschise la mai multe bănci.

Primul descendent al familiei Cuc este semnalat la Sudrigiu în 1933, când cantonierul Traian Cuc din Nucet, bunicul ministrului, s-a căsătorit cu Eudochia Gârba şi a devenit ginere în Sudrigiu. Eudochia şi Traian Cuc au locuit iniţial la nr 91 apoi s-au mutat în căsuţa de lemn construită de ei la nr. 89.

Au avut împreună trei copii: Alexandru, Ioan şi Florica. Cuc Alexandru, unchiul ministrului a absolvit Şcoala Medie Tehnică de Construcţii Oradea, iar apoi Facultatea de Construcţii la Institutul Politic din Bucureşti. O vreme a lucrat la Exploatarea Minieră Bihor apoi s-a stabilit în Bucureşti.

Mătuşa ministrului Răzvan Cuc, Florica Cuc, căsătorită Barna a fost şefa Protocolului din cadrul Primăriei Oradea în timpul administraţiei Petru Filip. Ioan Cuc, tatăl ministrului s-a născut în Sudrigiu în 1941, este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Superiori din Bucureşti şi al Facultăţii de Drept din Bucureşti. A lucrat în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

S-a pensionat ca general de brigadă. Mama ministrului, Aurelia Cuc este născută în Bucureşti, este absolventă a Facultăţii de Medicină Veterinară şi are un doctorat în domeniu. Aurelia Cuc a fost director al Combinatului Alimentar Periş. Ministrul Răzvan Cuc mai are un frate, Ionuţ Cuc, stabilit în Bucureşti. Răzvan Cuc este căsătorit cu Ramona Cuc, născută în Giurgiu, acolo unde este executor judecătoresc.

Verii ministrului din partea doamnei Florica Barna sunt Călin Barna, medic primar, şef de secţie universitară la Grenoble şi expertul din cadrul Zonei Metropolitane Oradea Ciprian Barna. Fratele ministrului, Ionuţ Cuc este absolvent al Facultăţii de Jurnaliasm, iar în monografia satului Sudrigiu, realizată de profesorul Constantin Butişcă, apare ca purtător de cuvânt al ANAF Bucureşti.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor