Ministrul educaţiei la Deva

Ministrul educaţiei la Deva
Deva – Mihail Hărdău, a participat, vineri, la Deva, la predarea a 11 microbuze şcolare beneficiarilor. După festivitatea de înmânarea a cheilor celor 11 microbuze Fiat Ducato, galbene, destinate transportului elevilor, ministrul educaţiei a făcut cunoscut un raport al realizărilor din anul 2006 în sistem. 

Cu acest prilej a declarat că „prioritatea educaţiei pentru anul 2007 este desfiinţarea învăţământului simultan la clasele V -VIII, pentru că aşa nu se face învăţământ de calitate.

Pentru asta trebuie mai întâi asigurate condiţiile necesare, fiecare judeţ urmând să prezinte, în acest sens, un necesar.

„Legat de problema autorizaţiilor sanitare de funcţionare Ministerul Educaţiei şi Cercetării doreşte ca, începând cu 2008, toate unităţile de învăţământ din ţară să îndeplinească cerinţele pentru obţinerea acestor autorizaţii.

El a adăugat, făcând referire generală la situaţia din învăţământul românesc, că „reuşim ca absolut la toate capitolele să ne ţinem de cuvânt, dar la capitolul maşini am înregistrat o realizare deosebită. În 2006 am obţinut 682 de maşini pentru elevi, în valoare totală de 22 milioane de euro, cu 182 mai multe decât am propus!” Legat de investiţiile din educaţie, făcute în acest an în judeţul Hunedoara, Hărdău a specificat că „este un judeţ de excepţie pentru că 95% din banii pentru învăţământ i-au fost deja distribuiţi!”

În privinţa microbuzelor care au fost ieri predate beneficiarilor, adică primarilor din localităţile în care au fost repartizate, ministrul a ţinut să facă un apel la primari:

„În aceste maşini nu au voie să circule mai mult de doi adulţi alături de copii! Aceasta este înţelegerea ministerului cu poliţia. Dacă sunt profesori navetişti care au nevoie de microbuz pentru a ajunge la şcoala unde muncesc este absolut necesar obţinerea unei aprobări speciale!” În 2007 vor mai sosi în judeţ un număr de 25 de microbuze şcolare.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase