Ministrul s-a întâlnit cu drumarii

1Comentariu
Ministrul s-a întâlnit cu drumarii
DEVA – Lucrările la şoseaua de centură care va lega oraşele Deva şi Orăştie, pe traseul autostrăzii Coridorul 4 Pan European, vor începe anul viitor, în prezent desfăşurându-se procedurile de licitaţie, a anunţat, vineri, la Deva, ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

Ludovic Orban susţine dezvoltarea lucrărilor la infrastructura de transport, ca motor economic.
Licitaţia pentru lucrările de construcţie la by-pass-ul Deva-Orăştie se va încheia pe 15 octombrie.

El a estimat că procedura de licitaţie a acestui tronson, ce va fi dezvoltat ca o structură de autostradă, se vor încheia la jumătatea lunii octombrie, lucrarea fiind apreciată ca fundamentală pentru fluidizarea traficului între oraşele Deva, Simeria şi Orăştie.

„Deplasarea între Simeria şi Deva este acum extrem de greoaie şi creează foarte multe probleme celor care circulă pe acest tronson de drum”, a afirmat ministrul transporturilor, care s-a aflat şi el în postura de a circula în coloană între Deva şi Simeria.

Lucrările la acest sector de drum sunt finanţate, în proporţie de 75 la sută, din fonduri nerambursabile ale UE. Potrivit unui studiu de trafic, pe sectorul de drum Deva-Orăştie circulă zilnic aproape 25.000 de autovehicule, el fiind unul dintre cele mai aglomerate din ţară.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, s-a aflat ieri pentru a treia oară, în numai două luni, în judeţul Hunedoara, prilej cu care oficialul guvernamental s-a întâlnit şi cu drumarii hunedoreni. Referindu-se strict la drumuri, ministrul a apreciat că acestea au fost subfinanţate vreme de aproape 16 ani şi a apreciat că încă din anul 1990 se impunea construirea unei autostrăzi pe Culoarul 4 Pan European.

Cât priveşte drumurile naţionale, ministrul Orban a menţionat că Guvernul a alocat, la ultima rectificare bugetară, 600 de milioane lei noi pentru modernizarea acestora, alocarea banilor urmând să fie făcută în baza solicitărilor adresate de consiliile judeţene.

„Criteriul fundamental de care trebuie să ţină cont consiliile judeţene este ca drumurile ce urmează să fie finanţate să se afle într-un stadiu avansat de pregătire, astfel încât să reuşim să utilizăm resursele financiare până la sfârşitul anului”, a afirmat Ludovic Orban.

El a adăugat că judeţul Hunedoara va beneficia de o finanţare „consistentă” dat fiind faptul că aici se află una dintre cele mai mari reţele de drumuri judeţene din ţară.

Haţeg-Baru, în licitaţie
În ceea ce priveşte sectorul de drum Haţeg-Baru, de pe DN 66, ministrul Orban a arătat că a fost reziliat contractul de execuţie cu firma grecească, în acest moment fiind reluată procedura de licitaţie pentru selectarea unui nou constructor. Se speră ca la jumătatea lunii octombrie să fie reluate lucrările, în condiţiile unei revizuiri a proiectului tehnic.

Primii în ţară
Prezent la Ziua Drumarului, ministrul Ludovic Orban a afirmat că societatea de drumuri judeţene aflată în subordinea Consiliului Judeţean este prima din ţară din punct de vedere al rezultatelor economice.

„Compania este cea mai importantă din ţară. Am înţeles că se lucrează şi în alte judeţe. Puteţi să vă extindeţi la nivel regional”, a fost recomandarea ministrului transporturilor.

Mihai Stan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor