Ministrul Sănătății al fostului Guvern, în ultima zi: Să rezolve instanța la SAJ Bihor!

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
7Comentarii
Sorina Pintea
Sorina Pintea - © FOTO: Digi24
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, îi cere managerului Serviciului Județean de Ambulanță, Liciniu Venter, să se adreseze instanței „în vederea anulării concursului” prin care Liviu Sabău Popa a devenit director economic.

Situația concursului pentru postul de director economic al Ambulanței Bihor, câştigat cu notă mare de către ec. Liviu Sabău Popa (membru PSD) și reclamată de câțiva angajați opozanți ai întregii conduceri SAJ, a fost pasată instanței judecătoreşti de către Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății.
Practic, în ziua când a căzut Guvernul PSD, ca urmare a moțiunii de cenzură din Parlament, ministrul Sorina Pintea nu şi-a mai asumat nicio decizie tranșantă, pasând rezolvarea problemelor la instanță.

Liviu Sabău Popa Liviu Sabău Popa (PSD) ©

Concret, Sorina Pintea – cea care acum ocupă doar cu titlu interimar funcția de ministru al Sănătății, după căderea Guvernului Dăncilă – a transmis conducerii SAJ Bihor o adresă prin care îi recomandă managerului SAJ Bh, dr. Liciniu Venter, să se adreseze instanței pentru a se pune capăt suspiciunilor legate de dreptul lui Liviu Popa Sabău de a fi sau a nu fi director.

Aspecte interpretabile

Punctual, lui Venter i se cere să sesizeze instanța de judecată, „în vederea anulării concursului pentru ocuparea funcției specifice Comitetului director de Director economic” – adică funcția ocupată de pesedistul Liviu Sabău Popa.
Reclamanții nu îi impută lui Popa Sabău pregătirea profesională dovedită la concurs cu nota peste 9.50, ci doar că nu ar avea destui ani de experiență – fapt şi acesta interpretabil, aspect legat de anii lucrați de Sabău la Telekom.
Neasumarea deciziei de cātre fostul ministru de a-l da jos pe Sabău lasă, astfel, loc de interpretări: ori pentru că nu a mai dorit să decidă nimic înainte de a pica Guvernul, ori pentru că nici ea, Sorina Pintea, nu a fost convinsă de argumentele reclamanților.
Urmare a acestei situații, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Bihor, dr. Liciniu Venter, a declarat pentru JB&BIHON.ro: „Voi înainta instanței adresa de la minister pentru a se stabili dacă trebuie sau nu anulat concursul pentru postul de director economic”.

Iată adresa trimisă de ministrul Sorina Pintea:

Adresa trimisă de ministrul Sorina Pintea cu măsurile cerute managerului SAJ Bihor, Liciniu Venter, în legătură cu concursul desfășurat la Ambulanța Bihor, în vara acestui an ©7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor