Ministrul Sănătăţii: Voi mai veni de câteva ori!

4Comentarii
Ministrul Sănătăţii: Voi mai veni de câteva ori!
Ministrul Sănătăţii sosit în weekend în Bihor pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitate a unor secţii din mai multe spitale, a avertizat că până la sfârşitul acestui an va mai veni de câteva ori pentru a controla dacă fondurile date de MS sunt cheltuite cum trebuie.

Vineri, ministrul Cseke Attila a verificat secţii de la Spitalul din Beiuş, a constatat că lucrările „sunt în grafic” şi s-a asigurat că banii alocaţi în acest scop de MS vor fi consumaţi până la sfârşitul anului. Cseke a anunţat că MS a dat şi patru miliarde lei vechi pentru aparatura medicală necesară la acest spital care a şi fost cumpărată.

Oncologia – importantă

Sâmbătă, la Spitalul Municipal, Cseke a inspectat secţia de nefrologie dată de curând în folosinţă după reabilitare, a verificat cele trei etaje de pediatrie aflate în curs de modernizare şi a anunţat că până la sfârşitul lunii februarie 2011, partea de chimioterapie de la Spitalul Judeţean să poată fi mutată provizoriu la etajul cinci de la Municipal, unde va funcţiona până va fi gata centrul oncologic. „Oncologia este un segment foarte important pentru MS, de aceea vom acorda tot sprijinul. Practic, se efectuează lucrări în paralel – de amenajări de spaţii şi dotări”, a spus Cseke, care a informat că până şi reprezentanţii Băncii Mondiale s-au declarat joi, la Bucureşti, într-o discuţie cu viceprimarul Oradiei, mulţumiţi de proiectele de la Oradea.

A cerut o listă

Cseke a inaugurat apoi secţia de ortopedie reabilitată de la Spitalul Judeţean, din fonduri date de MS şi a verificat lucrările de amenajare a secţiei de cardiologie (ce va funcţiona pe două etaje) şi a unei secţii de chirurgie. Ministrul a avertizat medicii că proiectele începute trebuie finalizate şi resursele de la MS – consumate până la sfârşitul anului şi a promis pentru 2011 fonduri pentru reabilitarea a încă trei secţii din spitale şi bani pentru aparatură. „Am cerut şi lista de priorităţi la capitolul dotare pentru 2011”, a spus Cseke.
Cseke a poposit şi la clinica de stomatologie de la Facultatea de Medicină, de lângă Parcul 1 Decembrie, unde decanul Gheorghe Bumbu i-a spus că se caută de un timp modalităţi de finanţare pentru ca sărmanii Oradiei să-şi trateze aici dantura gratuit. Cseke a anunţat că o astfel de clinică, dar mai mare, funcţionează la Târgu Mureş, din fonduri europene şi i-a sfătuit pe decan şi pe rectorul Universităţii Cornel Antal să întocmească un proiect în ideea primirii unor fonduri europene, cu ajutor de la MS.
O.Ş.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor