Ministrul Transporturilor a venit cu geanta plina de promisiuni la Timisoara

De B.A.M.
Ministrul Transporturilor a venit cu geanta plina de promisiuni la Timisoara
Noul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a venit, luni, la Timișoara pentru a da asigurări că trei proiecte de transport care sunt importante pentru timișoreni vor începe în perioada următoare. Este vorba de lărgirea racordului cu autostrada Giarmata-Arad, a pasajului Jiul și începerea construcției centurii de sud a municipiului. De asemenea, ministerul ia în considerare și reluarea renovării Gării de Nord.

Bineînţeles, ministrul nu s-a ferit să îi facă un pic de campanie electorală colegului său de partid, Nicolae Robu, despre care a spus că i-a semnalat aceste probleme.

„Am avut discuţii cu domnul senator Nicolae Robu şi am identificat problemele pe care dânsul vrea să le rezolve, să le lansăm împreună spre execuţie. În primul rând este vorba de apropierea autostrăzii de Timişoara. Am studiat cât de viabilă este această apropiere

Stim că timişorenii vor să închidă şoseaua de centură, proiectul nu este finanţat, din păcate. Norocul timisorenilor e că studiul de fezabilitate există. Dorim să lansăm acest proiect. Evident, nu putem promite că vom termina acest proiect în 6 luni, dar il vom pune pe tapet. Dorim să lărgim traversarea căii ferate”, a spus ministrul Ovidiu Silaghi.

Un al patrulea obiectiv menţionat de ministru şi de preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, este reluarea renovării Gării de Nord, proiect blocat în urmă cu mai mulţi ani.

Ministrul Transporturilor a mai dat de înţeles că se doreşte o apropiere a Timişoarei de fondurile guvernamentale, bineînţeles, în cazul în care Nicolae Robu va fi ales primar al municipiului.

„De asemenea, dorim recuplarea oraşului Timişoara si a judeţului Timiş la actul guvernamental. Timisoara a stat o lungă perioadă departe de Guvern. Cred că Timişoara trebuie să fie aproape de Guvern. Reconectarea Timisoarei la Guvern este un obiectiv important pentru PNL şi USL. Dl. senator Nicolae Robu are uşa deschisă la mine şi nu numai. Mergem pe convingerea că Nicolae Robu câştigă Primăria Timişoara”, a mai spus Silaghi.

Întrebat direct de presă dacă Ministerul Transporturilor va decupla fondurile Timişoarei în cazul în care Nicolae Robu nu va ieşi primar, ministrul Ovidiu Silaghi a răspuns: „Pun pariu cu dumneavostră că dl Robu iese primar. Nu decuplăm Timişoara de la fondurile guvernamentale”, a spus Silaghi.

Ministrul Transporturilor a fost întrebat şi de situaţia conducerii Aeroportului Timişoara, el replicând că nu a studiat această problemă şi, dacă se impune o schimbare, se va face o schimbare.

În ceea ce priveşte problema „regilor asflatului”, ministrul Ovidiu Silaghi a afirmat că el nu cunoaşte niciun „rege sau duce” şi că obiectivul său este să găsească finanţare pentru lucrările de infrastructură aflate în derulare şi să ceară constructorilor să îşi respecte contractele.

”Sunt contracte în derulare. Noi respectăm condițiile contractuale. Dacă e rege sau duce mai puțin mă interesează. Mă interesează lucrări de bună calitate și executate în termen. Datoria noastră e să asigurăm fonduri. Eu mă voi uita pe contracte și voi respecta contractele. Dar dacă eu voi respecta contractele și partenerul meu trebuie să respecte aceste contracte. Vă dați seama ce ar însemna să anulez toate contractele și să fac licitații, să încep de la zero”, a concluzionat Silaghi.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !