Minoră răpită şi violată în grup

Minoră răpită şi violată în grup
O tânara de doar 14 ani, din localitatea Chesa, a reclamat politistilor sâmbata dimineata ca a fost victima unui viol. Fata a povestit cum în cursul noptii precedente, în timp ce se afla la discoteca din satul Petid, a fost luata cu forta de patru tineri si introdusa într-o masina.

Apoi, ea a fost dusa la locuinta din Cociuba Mare a unuia dintre ei, unde s-ar fi consumat violul. Unul dintre cei patru implicati sustine însa ca acuzatiile fetei sunt false.
Cei patru presupusi faptasi au fost depistati în cursul zilei de sâmbata.

Proprietarul casei din Cociuba Mare, recidivistul Vasile Florin Iancu (29 ani), a fost arestat si încarcerat la sediul Inspectoratului Politiei Judetului Bihor. Barbatul a tinut sa-si sustinta ieri nevinovatia în fata ziaristilor oradeni.

„De la discoteca am plecat împreuna cu ea, cu prietenul ei si cu înca doi baieti, cu masina. Prietenul ei m-a întrebat daca îi las sa întretina relatii sexuale cu ea la mine acasa. Dupa ce au terminat, am întretinut si eu sex oral cu ea. A doua zi dimineata am fost ridicat pentru viol”, a declarat Vasile Iancu, bodyguard la discoteca din Petid.

Patru acuzati

Învinuitul a mai spus ca abia la Politie a aflat ca fata nu are decât 14 ani si a adaugat ca a mai întretinut relatii sexuale cu ea în luna august.

Ceilalti trei suspecti au fost identificati ca fiind B.C.D. (16 ani), V.V.A.R. (24 ani), fara ocupatie, ambii din Cociuba Mare, si O.D.D. (18 ani), din Petid. Ultimul dintre ei este în prezent disparut de la domiciliu.

„Parchetul de pe lânga Tribunalul Bihor a emis pe numele lui Iancu Vasile un mandat de arestare pe 30 de zile. Ceilalti trei suspecti sunt cercetati în stare de libertate, pentru savârsirea infractiunilor de viol, lipsire de libertate si perversiuni sexuale”, a declarat Mihaela Pop, purtator de cuvânt al IPJ Bihor.

Sebastian Kovacs