Minori fugiţi de acasă

Minori fugiţi de acasă
DEVA - Cazurile de dispariţii în rândul minorilor din judeţul Hunedoara creşte de la an la an. Dacă în 2006 poliţiştii hunedoreni s-au confruntat cu aproximativ 30 de astfel de cazuri, la sfârşitul anului 2007, numărul copiilor care au dispărut de acasă s-a dublat.

Statistic, în 2007, în fiecare săptămână un părinte anunţa poliţiştii că fiul sau fiica lui a dispărut de acasă. „Din fericire, din cele 58 de cazuri în care familia a anunţat dispariţia copilului de la domiciliu, doar unul a rămas nesoluţionat.
Este vorba de o minoră de 15 ani, din Orăştie, a cărei mamă este plecată în Italia, iar fata locuia cu bunica ei”, a declarat subcomisarul Costel Moisă, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara. Potrivit acestuia, în majoritatea cazurilor, minorii provin din familii dezorganizate şi au părăsit domiciliul voluntar. Există şi cazuri în care minorii provin din familii bune, însă acestea sunt izolate. „Spre exemplu, anul trecut am avut cazul un tânăr care a plecat de acasă din cauza unei note proaste pe care o încasase la şcoală, dar în scurt timp l-am găsit. În majoritatea cazurilor avem de-a face cu tinere, cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, care pleacă de acasă pentru că familiile nu sunt de acord cu iubiţii lor. În astfel de cazuri, tinerele au fost găsite la doar câteva ore după ce a fost anunţată dispariţia lor”, mai spune subcomisarul Moisă. De-a lungul timpului, la nivelul judeţului Hunedoara, există şase cazuri de minori dispăruţi care nu au fost soluţionate.

Fug de acasă pentru iubiţii lor
De la începutul acestui an, poliţiştii hunedoreni au primit peste 10 sesizări din partea unor părinţi ai căror fete, cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani, au dispărut de la domiciliu. În toate aceste cazuri tinerele au fost găsite de poliţişti la iubiţii lor.

Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !