Minori zvăpăiaţi, duşi să vadă cum e după gratii

Conducerea Penitenciarul Oradea a răspuns favorabil cererii adresate de Fundaţia de caritate non profit „Emanuel Speranţa României”, prin care aceasta solicita aprobarea unei vizite în interiorul locului de detenţie, pentru doi minori care se află în plasamentul fundaţiei respective, împreună cu d-l Cristian Horj – educator în cadrul fundaţiei.

„Această cerere a venit pe fondul comportamentului celor doi minori, F.M. (12 ani) şi M.S. (16 ani) care au manifestat în repetate rânduri abateri de la normativitatea socială, existând un pericol iminent ca aceştia să urmeze în viaţă, un drum sinuos presărat cu acte antisociale. Cei doi minori au fost primiţi de directorul penitenciarului – d-l comisar şef Ioan Ilea care a purtat un dialog cu aceştia referitor la consecinţele care decurg din starea de detenţie, îndemnându-i să nu recurgă la comiterea de fapte infracţionale care atrag sancţiuni şi oprobriu din partea societăţii.”, declară subcomisar Gabriel Ţica, purtător de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

Ulterior acestui dialog, cei trei vizitatori însoţiţi de sucomisarul Ţica, au intrat în spaţiul de detenţie, unde au putut să intre într-o cameră de deţinere şi să vadă unul din locurile de plimbare pentru persoanele private de libertate. În finalul vizitei, minorii au pus întrebări despre ceea ce au văzut, fiind surprinşi de constrângerile pe care le comportă viaţa din detenţie.

Astfel de acţiuni derulate de penitenciarul orădean, s-au mai desfăşurat în ultimul timp, prin facilitarea vizitei mai multor clase de elevi în unitatea de detenţie a oraşului, în cadrul orelor de dirigenţie de prevenire a delincvenţei, contribuind astfel, la acţiunile de acest gen derulate cu tinerii din comunitatea locală.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase