Minoritatile, pe Corso

2Comentarii
Minoritatile, pe Corso
Minorităţile au fost vedetele manifestărilor organizate pe Corso cu prilejul Zilei Europene a Patrimoniului.

La restaurantul Sega, Uniunea Democratică a Slovacilor şi cehilor din România a prezentat o suită de dansuri cu membrii formaţiei din Budoi, iar Restaurantul Slavia din Salonta a adus mâncăruri cu specific slovac. Caffe Cyrano a fost gazda minorităţii maghiare.

La Iris Pub a fost prezentat patrimoniul  german şi un program artistic cu acelaşi specific, în organizarea Forumului Democratic German. În organizarea Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa, la Taverna  a fost prezentat un program artistic cu specific ţigănesc.

Şcoala şi patrimoniul cultural

 Şi şcolile din judeţ au organizat acţiuni pentru a marca Zilele Europene ale Patrimoniului. Şcoala cu clasele I-VIII Octavian Goga a organizat manifestarea „Trecut şi prezent- istorie şi culoare”, Liceul teoretic Onisifor Ghibu „Să ne cunoaştem patrimoniul local ”, la Grădiniţa cu program prelungit nr 19 Oradea s-a dezbătut tema „Monumentele istorice ale oraşului”, iar la Colegiul Naţional Mihai Eminescu s-a vorbit despre „Tinerii şi patrimoniul local”. „Constantin Şerban-ctitor de biserici, patron spiritual al şcolii”a fost tema despre care au vorbit elevii de la Şcoala Constantin Şerban din Aleşd, în timp ce la Colegiul Samuil Vulcan din Beiuş au fost scoase în evidenţă „Clădirile de patrimoniu din Beiuş”.

 

V.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor