Mintaş: „Există favoritisme!”

Mintaş: „Există favoritisme!”
ORADEA – Exclus din PSD, Ioan Mintaş spune că dacă ajungea viceprimar avea „câteva lucrări asigurate”. Biroul Permanent Naţional al PSD a avizat luni seara propunerea de excludere a consilierului local orădean din partid, formulată în urmă cu mai mult timp de către Consiliul Judeţean al PSD Bihor.

Scorul cu care conducerea centrală şi-a dat acordul pentru excludere a fost însă strâns. Zece membri ai BPN au votat pentru excluderea lui Mintaş, în timp ce alţi opt au fost împotrivă ori s-au abţinut. Mintaş a făcut ieri publice numele celor care nu au agreat excluderea sa din partid. Este vorba despre Adrian Năstase, Ion Iliescu, Ioan Rus, Cristian Diaconescu, Alexandru Athanasiu, Vasile Dâncu, Victor Ponta şi Valer Dorneanu.

Ioan Mintaş a fost exclus de către PSD Bihor la începutul acestui an, la insistenţele preşedintelui Mihai Bar, în urma votului acordat de către alesul local la alegea primarului interimar, din decembrie 2007. Atunci Mintaş a votat pentru pedistul Mihai Groza, în concordanţă cu decizia organizaţiei PSD Oradea. Ulterior, organizaţia judeţeană, condusă de Mihai Bar, a decis însă ca aleşii locali ai PSD să-şi dea votul udemeristei Rozalia Biro. Bar a justificat această decizie ca fiind una strategică pentru PSD la nivel judeţean. „Este vorba despre politica de alianţe a PSD la nivel judeţean”, justifica Bar decizia luată, contrar celor stabilite la municipiu.

Cum Mintaş nu a ţinut seamă de cele decise la nivelul PSD Bihor, organizaţia judeţeană a propus conducerii centrale excluderea sa din partid. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Silvia Suciu. Doar că pentru aceasta nu a fost nevoie de avizul Centrului, precum în cazul lui Mintaş, acesta din urmă fiind membru al Consiliului Naţional PSD.

Ar fi fost viceprimar
„Mulţumesc tuturor colegilor de partid, cu care am colaborat foarte bine din 1992 încoace. Sper că prin felul meu de a mă comporta am fost în interesul partidului şi ţin să vă spun că votul meu a fost în interesul cetăţeanului”, a declarat ieri Ioan Mintaş. Acelaşi Mintaş a ţinut să spună că dacă ar fi votat cu Biro azi s-ar fi aflat într-o situaţie mult mai comodă. „Aş fi fost viceprimar şi aş fi avut câteva lucrări asigurate”, spune Mintaş, patronul al societăţii de construcţii CIAC. Fostul pesedist şi-a explicat apoi declaraţia, recunoscând că „dacă faci parte dintr-o asociaţie, există favoritisme”. A revenit apoi, subliniind că firma sa a câştigat toate licitaţiile participând la licitaţii publice, cu cinci-şase firme concurente…

Migrează politic?
Întrebat dacă se va înscrie în alt partid, Mintaş a dezvăluit că deja a fost ofertat de către toate partidele politice! Se va regăsi Mintaş pe lista altui partid la viitoarele alegeri? „Tot ce e posibil”, a răspuns anteprenorul… Sunt voci care spun că Ioan Mintaş s-ar îndrepta spre PNL.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !